Αισιοδοξία για την επιχειρηματική δράση στο Δήμο Καλαμάτας εξέφρασε ο Π. Νίκας

sunedrioΑι­σι­ο­δο­ξί­α για το μέλ­λον της ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης και της α­νά­πτυ­ξης στην Κα­λα­μά­τα και την πε­ρι­ο­χή της ό­ταν ξε­πε­ρά­σου­με την κρί­ση, ε­ξέ­φρα­σε σή­με­ρα ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας, χαι­ρε­τί­ζον­τας τη δι­ε­ξα­γω­γή του συ­νε­δρί­ου με τί­τλο «Πε­ρι­φε­ρεια­κή α­νά­πτυ­ξη και κοι­νω­νι­κή ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα». Το συ­νέ­δριο δι­ε­ξά­γε­ται στο αμ­φι­θέ­α­τρο του ΟΑΕΔ το ο­ποί­ο πα­ρε­χώ­ρη­σε ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας και συν­δι­ορ­γα­νώ­νε­ται α­πό το Ελ­λη­νι­κό Ιν­στι­τού­το Ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας και Α­ει­φό­ρου Α­νά­πτυ­ξης, το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας και το Δή­μο Κα­λα­μά­τας, τε­λεί δε υ­πό την αι­γί­δα των Υ­πουρ­γεί­ων Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων, Πε­ρι­βάλ­λον­τος, Ε­νέρ­γειας και Κλι­μα­τι­κής Αλ­λα­γής, κα­θώς και Του­ρι­σμού, αλ­λά και της Κεν­τρι­κής Έ­νω­σης Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ων Ελ­λά­δος.

Ο κ. Νί­κας, στο χαι­ρε­τι­σμό του, α­νέ­φε­ρε με­τα­ξύ άλ­λων πως η αι­σι­ο­δο­ξί­α ό­σον α­φο­ρά στην Κα­λα­μά­τα και την πε­ρι­ο­χή της εκ­πη­γά­ζει α­πό τρί­α γε­γο­νό­τα:

Α) την ο­λο­κλή­ρω­ση του αυ­το­κι­νη­το­δρό­μου

Β) τις δι­ε­θνείς συν­δέ­σεις του α­ε­ρο­δρο­μί­ου, κά­τι που φάν­τα­ζε α­σύλ­λη­πτο πριν 10 χρό­νια και στην ε­πί­τευ­ξη των ο­ποί­ων κα­θο­ρι­στι­κή συμ­βο­λή εί­χε ο α­εί­μνη­στος Κα­πε­τάν Βα­σί­λης Κων­σταν­τα­κό­που­λος

Γ) τη λει­τουρ­γί­α του CostaNavarino, «που κυ­ρι­ο­λε­κτι­κά μας έ­βα­λε στον του­ρι­στι­κό χάρ­τη παγ­κο­σμί­ως», ό­πως εί­πε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

«Αι­σι­ο­δο­ξού­με ό­τι με­τά το ξε­πέ­ρα­σμα της κρί­σης η πό­λη και η πε­ρι­ο­χή μας θα γνω­ρί­σουν μέ­ρες α­νά­πτυ­ξης χω­ρίς προ­η­γού­με­νο. Το λέ­νε ό­λοι ό­σοι α­σχο­λούν­ται με τέ­τοι­α θέ­μα­τα και το κα­τα­δει­κνύ­ει το εν­δι­α­φέ­ρον των ξέ­νων πρε­σβει­ών», ση­μεί­ω­σε ο Π. Νί­κας.

Ο Δή­μαρ­χος τά­χθη­κε υ­πέρ της μη ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κής δρα­στη­ρι­ο­ποί­η­σης των Δή­μων, κα­θώς στο πα­ρελ­θόν τέ­τοι­ες ε­πι­χει­ρή­σεις ο­δη­γή­θη­καν σε α­δι­έ­ξο­δο. Η υ­πο­χρέ­ω­ση του Δή­μου, ε­πε­σή­μα­νε ο Π. Νί­κας, εί­ναι να δη­μι­ουρ­γεί πό­λη με ελ­κυ­στι­κό­τη­τα και να την προ­βάλ­λει, ώ­στε να γί­νον­ται σ’ αυ­τήν ε­πεν­δύ­σεις. Στη θη­τεί­α του, ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας αυ­τό το σκο­πό έ­χει ε­πι­δι­ώ­ξει.

Α­να­φο­ρι­κά, δε, με την Κοι­νω­νι­κή Ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα, ο Δή­μαρ­χος τό­νι­σε την α­ξι­ο­ποί­η­ση α­πό το Δή­μο Κα­λα­μά­τας του θε­σμού των Κοι­νω­νι­κών Συ­νε­ται­ρι­στι­κών Ε­πι­χει­ρή­σε­ων, ό­σον α­φο­ρά στην ευ­τα­ξί­α και στον ευ­πρε­πι­σμό στις παι­δι­κές χα­ρές και σε γει­το­νι­ές, στην ε­πί­βλε­ψη των α­θλη­τι­κών χώ­ρων, στη δι­α­χεί­ρι­ση των ορ­γα­νι­κών α­πορ­ριμ­μά­των μέ­σα στην πό­λη, κα­θώς και στη δι­α­χεί­ρι­ση των σύμ­μει­κτων α­πορ­ριμ­μά­των. Με τον τρό­πο αυ­τό ε­πι­τυγ­χά­νε­ται πο­λύ μι­κρό­τε­ρο κό­στος, ε­νώ υ­πάρ­χει και η ε­θε­λον­τι­κή δι­ά­στα­ση.

Ο Δή­μαρ­χος α­να­φέρ­θη­κε α­κό­μη στις δι­ά­φο­ρες μορ­φές η­λε­κτρο­νι­κής δι­α­κυ­βέρ­νη­σης στο Δή­μο Κα­λα­μά­τας, πλη­ρο­φό­ρη­σης και ε­ξυ­πη­ρέ­τη­σης των πο­λι­τών μέ­σα α­πό η­λε­κτρο­νι­κές πλατ­φόρ­μες, κά­τι στο ο­ποί­ο ο Δή­μος μας πρω­το­πο­ρεί.