Αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη ΜΠΕ του αγκυροβολίου της βίλας Καλτσίδη

bila kaltidiΤην απόρριψη της ΜΠΕ για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Βασιλίτσι Κορώνης, καθώς και οποιασδήποτε άλλης ΜΠΕ τυχόν κατατεθεί, αν δεν εξασφαλιστεί πρώτα η πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιο χώρο, πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά την παρουσίαση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής, που πραγματοποίησε αυτοψία στη συγκεκριμένη θέση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε επίσης την πρόταση του Περιφερειάρχη, αφενός να γνωστοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να μην εκδοθεί καμία απόφαση αν πρώτα δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε δημόσιο χώρο και, αφετέρου, να αποσταλεί το πόρισμα της ειδικής επιτροπής στον εισαγγελέα, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αναφερόμενα στοιχεία.

«Η παράταξη της πλειοψηφίας διέσωσε με τη σοβαρότητά της το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου από μία απόφαση που θα δημιουργούσε την εικόνα ότι το Συμβούλιο σέρνεται πίσω από παράγοντες που θέλουν να ποδηγετήσουν την Περιφερειακή αρχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και μέμφθηκε την αντιπολίτευση που δεν μπόρεσε να αξιολογήσει σωστά τη σημασία του ζητήματος και αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαπαραταξιακή επιτροπή.

Ο κ. Τατούλης ανάφερε επίσης ότι υπήρξαν παρεμβάσεις και πράξεις της αδειοδοτούσας αρχής, οι οποίες δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας επί 2,5 χρόνια γνώριζε τα προβλήματα χωρίς να ενημερώσει κανένα.

Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για ένοχη ανοχή των εκπροσώπων της Μεσσηνίας για τα όσα αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και χαρακτήρισε αλλοθική τη συμπεριφορά όσων όψιμα εξέφρασαν τη ρητή τους αντίθεση, χωρίς να εξετάσουν λεπτομερώς τα δεδομένα, αλλά ούτε συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης.

Κατά την έναρξη συζήτησης του θέματος οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου, Αλειφέρη και Μαντάς, ως εισηγητές του θέματος και μέλη της ειδικής επιτροπής, αναφέρθηκαν στο πόρισμα της επιτροπής, καθώς και στα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέταση του φακέλου του έργου και την αυτοψία τους.