O Γιώργος Πετρακάκος, ποινικός καταζητούμενος και θεωρούμενος ως υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη στις ληστείες φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της ληστείας στο Δίστομο που είχε άρωμα τρομοκρατίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό του πάνω στο φουσκωτό που εγκατέλειψαν στο Ξυλόκαστρο μετά τη ληστεία. Είναι το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τη Βοιωτία προς την Κορινθία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο σκάφος επιβεβαίωσε αυτό που υποψιάζονταν οι αστυνομικοί για τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια του Διστόμου που έχουν αναλάβει τις έρευνες: την ομάδα Μαζιώτη, καθώς εντοπίστηκε το DNA του Πετρακάκου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μάρτυρες αναγνώρισαν τον Πετρακάκο, αλλά και έναν 44χρονο ο οποίος είχε συμμετάσχει παλαιότερα σε ληστείες με τον Πετρακάκο. Τελικά, η αποτυχία των ληστών να πυρπολήσουν και το φουσκωτό φαίνεται να τους πρόδωσε, αφού δεν κατάφεραν να κρύψουν τα ίχνη τους.
Πάντως, η αστυνομία από την αρχή, υποψιάστηκε την ομάδα Μαζιώτη από τα δύο στοιχεία: Το 10μετρο φουσκωτό, το οποίο εκλάπη πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, λίγο καιρό δηλαδή μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα. Το δεύτερο στοιχεία είναι η απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου που είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου.
Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρονική περίοδος που επέλεξαν οι ληστές να «χτυπήσουν» δεν είναι τυχαία καθώς το σκάφος του Λιμενικού ήταν καθηλωμένο λόγω ζημιάς. Επίσης υποκατάστημα της Εθνικής έγινε μέσα σε τέσσερα χρόνια στόχος ληστών για τρίτη φορά, ενώ ο ταμίας της τράπεζας είχε απειληθεί και το 2012 με καλάσνικοφ από ληστές της τράπεζας. Παράλληλα, η διευθύτρια της τράπεζας δέχθηκε απειλές για τη ζωή της από τους ληστές.
Υπενθυμίζεται ότι η λεία από τη ληστεία ήταν 300.000 ευρώ ενώ φέρεται να υπάρχει επαναστατικό ταμείο άνω του ενός εκατ. ευρώ από τις ληστείες.
Ο Γιώργος Πετρακάκος, ο φερόμενος ως υπαρχηγός του Μαζιώτη δεν έχει άμεση σχέση με τον… ένοπλο αγώνα και με τη δράση τρομοκρατών. Καταζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια και θεωρείται ο σύνδεσμος του Μαζιώτη με τους ποινικούς.
Ο 35χρονος Πετρακάκος, ήταν συνεργάτης του Β. Παλαιοκώστα μέσω επαφών από τις φυλακές Τρικάλων.
Σύμφωνα με το Βήμα, διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών (τα στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας) για πέντε ληστείες τραπεζών, κυρίως Nova Bank, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α. Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.
Η απαγωγή και οι τράπεζες
Ο 35χρονος καταζητούμενος διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 31ης Αυγούστου 2007 είχε εισβάλει με άγνωστο συνεργό του στο σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης και του έκλεψαν ένα μπλε Renault Scenic, το οποίο το 2010 βρέθηκε στην κατοχή μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Από τον ίδιο ιδιοκτήτη έκλεψε και ένα τζιπ Ηyundai Santa Fe, το οποίο χρησιμοποίησε έξι μήνες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, η συμμορία του Β. Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Επανομή. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε από βαλλιστικό έλεγχο ότι η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας ήταν έργο της ομάδας Παλαιοκώστα όταν το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησε έφοδο στο κρησφύγετό του στη Σουρωτή Χαλκιδικής και τον συνέλαβε για την απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές.
Τότε είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι υπήρχε διάσταση Παλαιοκώστα και του συνεργού πλέον του Μαζιώτη. Οπως αναφέρεται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, ο πρώτος θεωρούσε ότι ο 35χρονος ποινικός τραβά εύκολα όπλο, είναι «αφερέγγυος» στην ένοπλη δράση του και «στις ληστείες που έκανε επιχειρεί να μιμηθεί τον Παλαιοκώστα και έτσι τον ενοχοποιούσε χωρίς λόγο». Ωστόσο όταν ανέκυψαν τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Πετρακάκο – από μια επίσης κλεμμένη Πόρσε που βρέθηκε στην κατοχή του Β. Παλαιοκώστα – αυτός είχε εξαφανιστεί και απουσίαζε από τις δίκες.
imerisia.gr