Γ. Δέδες: «Με νοικοκύρεμα στα οικονομικά θα βρούμε πόρους για τις υποδομές»

DEDES3Στην Αρ­γο­λί­δα και τον δή­μο Ερ­μι­ο­νί­δας βρέ­θη­κε ο Γι­ώρ­γος Δέ­δες – Το νε­ρό και η ο­δι­κή σύν­δε­ση με τον υ­πό­λοι­πο νο­μό τέ­θη­καν α­πό τους πο­λί­τες ως τα κυ­ρι­ό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα.

Τις πε­ρι­ο­χές και τα χω­ριά του δή­μου Ερ­μι­ο­νί­δας ε­πι­σκέ­φτη­κε ο υ­πο­ψή­φιος πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου και ε­πι­κε­φα­λής της Δη­μο­κρα­τι­κής Πε­λο­πον­νη­σια­κής Συ­νερ­γα­σί­ας Γι­ώρ­γος Δέ­δες. Τον Γι­ώρ­γο Δέ­δε συ­νό­δευ­ε ο υ­πο­ψή­φιος αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Αρ­γο­λί­δας Αν­δρέ­ας Που­λάς.

Η πε­ρι­ο­δεί­α πε­ρι­ε­λάμ­βα­νε ε­πί­σκε­ψη στο εμ­πο­ρι­κό κέν­τρο της Ερ­μι­ό­νης και την λαι­κή α­γο­ρά, ό­που ο Γι­ώρ­γος Δέ­δες γνω­ρί­στη­κε και συ­νο­μί­λη­σε με δε­κά­δες εμ­πό­ρους και πο­λί­τες. Τα προ­βλή­μα­τα της α­γο­ράς, τα λου­κέ­τα στα κα­τα­στή­μα­τα, η α­δυ­να­μί­α κά­λυ­ψης των υ­πο­χρε­ώ­σων στα α­σφα­λισ­σιτ­κά τα­μεί­α ή­ταν τα ζη­τή­μα­τα στα ο­ποί­α ο Γι­ώρ­γος Δέ­δες έ­γι­νε κοι­νω­νός.

Α­να­λο­γες ε­πα­φές έ­γι­ναν και στο Κρα­νί­δι, αλ­λά και στο Πόρ­το Χέ­λι, την Κοι­λά­δα και τα Δί­δυ­μα.

Α­πό τις ε­πα­φές που εί­χε ο υ­πο­ψή­φιος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου α­να­δεί­χτη­κε πως το κύ­ριο πρό­βλη­μα της πε­ρι­ο­χής εί­ναι το πρό­βλη­μα του νε­ρού και στη δι­ά­στα­ση της άρ­δευ­σης και στη δι­ά­στα­ση της ύ­δρευ­σης.

Το πρό­βλη­μα αυ­τό θε­ω­ρεί­ται ο­ξύ, κα­θώς συν­δέ­ε­ται ευ­θέ­ως με την οι­κο­νο­μι­κή α­να­πτυ­ξη της πε­ρι­ο­χής, τό­σο στο ε­πί­πε­δο του πρω­το­γε­νούς το­μέ­α -άρ­δευ­ση- ό­σο και στο ε­πί­πε­δο της του­ρι­σιτ­κής α­νά­πτυ­ξης –ύ­δρευ­ση.

Στο δι­ά­λο­γο που α­να­πτύ­χθη­κε οι λύ­σεις που α­να­δεί­χτη­καν α­φο­ρούν εί­τε την ο­λο­κλή­ρω­ση του έρ­γου του Α­νά­βα­λου –έ­να έρ­γο σύγ­χρο­νο γε­φύ­ρι της Άρ­τας, για την πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου- εί­τε τη δη­μι­ουρ­γί­α ε­νός νέ­ου φράγ­μα­τος στην Τζερ­τζε­λιά.

Το δεύ­τε­ρο με­γά­λο ζή­τη­μα α­φο­ρά τη δι­α­σύν­δε­ση της πε­ρι­ο­χής με την υ­πό­λοι­πη Αρ­γο­λί­δα αλ­λά και το μη­τρο­πο­λι­τι­κό κέν­τρο (Α­θή­να). Οι κά­τοι­κοι ζή­τη­σαν την ε­πα­να­χά­ρα­ξη και βελ­τί­ω­ση του δρό­μου, που συν­δέ­ει την πε­ρι­ο­χή με το Ναύ­πλιο και το Άρ­γος.

Τέ­λος, το τρί­το ζή­τη­μα που α­να­δεί­χτη­κε, α­φο­ρά την του­ρι­στι­κή α­ξι­ο­ποί­η­ση της πε­ρι­ο­χής που εί­ναι έ­να α­πο τα ω­ραι­ό­τε­ρα μέ­ρη της πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου. Ω­στό­σο, ό­πως ση­μει­ώ­θη­κε και νω­ρί­τε­ρα, η του­ρι­στι­κή α­να­πτυ­ξη της πε­ρι­ο­χής αυ­τής συν­δέ­ε­ται ευ­θέ­ως με την α­να­πτυ­ξη των υ­πο­δο­μών, ό­πως το νε­ρό και η ο­δι­κή σύν­δε­ση.

Στις πα­ρεμ­βά­σεις του ο Γι­ώρ­γος Δέ­δες α­να­φέρ­θη­κε σε δυ­ο ζη­τή­μα­τα. Πρώ­τον στην α­νάγ­κη να α­ξι­ο­ποι­η­θούν πο­λι­τι­κές που ε­νι­σχύ­ουν την ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα και τη δη­μι­ουρ­γί­α νέ­ων θέ­σε­ων ερ­γα­σί­ας, μει­ώ­νουν τη γρα­φει­ο­κρα­τί­α, ε­νι­σχύ­ουν την ε­ξω­στρέ­φεια και βελ­τι­ώ­νουν το ε­πεν­δυ­τι­κό κλί­μα. Τέ­λος, α­να­φέρ­θη­κε και στο θέ­μα της ορ­θής δι­α­χεί­ρι­σης των οι­κο­νο­μι­κών και του νοι­κο­κυ­ρέ­μα­τος ως α­πα­ραί­τη­τη πρου­πό­θε­ση για την ε­ξεύ­ρε­ση πό­ρων, που θα α­ξι­ο­ποι­η­θούν για την βελ­τί­ω­ση των υ­πο­δο­μών.