Ο πολυχώρος Yoleni’s Greek Gastronomy Center και ο Greek Gastronomy Guide, στα πλαίσια του προγράμματος Gastronomy and Wine Tourism, θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου τη Γαστρονομική Κοινότητα της Καλαμάτας, για να αναδείξουν την γαστρονομική ταυτότητα της Καλαμάτας και τον γαστρονονομικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής.
Το Yoleni’s Greek Gastronomy Center θα φιλοξενήσει επιλεγμένα τοπικά προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, από 20 και πλέον επιλεγμένους παραγωγούς, που θα βρίσκονται στον πολυχώρο για 14 ημέρες (από την Τετάρτη 19/6 έως την Τετάρτη 3/7), έτσι ώστε το κοινό να γνωρίσει τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής και τους δημιουργούς και να δοκιμάσει μέσα από καθημερινές γευσιγνωσίες και οινογνωσίες τις γεύσεις της και τα εξαιρετικά προϊόντα της.
Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου Yoleni’s Greek Gastronomy Center o Γιώργος Πίττας, εμπνευστής του θεσμού των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, θα παρουσιάσει την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Gastronomy and Wine Tourism στην Καλαμάτα και κατόπιν εκπρόσωποι της Γαστρονομικής Kοινότητας Καλαμάτας θα μιλήσουν για το έργο τους, την εμπειρία της συνεργασίας τους, ενώ θα ακολουθήσει ένα «ταξίδι» στις γεύσεις, τους ανθρώπους και τα προϊόντα της περιοχής με γευσιγνωσία τοπικών μεζέδων και ποτών.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της Γαστρονομικής Κοινότητας της Καλαμάτας, μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της περιοχής θα περιλαμβάνονται στο μενού του Yoleni’s Greek Gastronomy Center για να τα απολαύσουν οι λάτρεις της γαστρονομίας, στον πολυχώρο της Σόλωνος 9, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.