Διακρίσεις για το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας με την απονομή δύο Εθνικών Ετικετών Ποιότητας για τα eTwinning έργα “Let’s Debate” & “NOP: Nourishing Ourselves and Our Planet”.

Το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ανακοίνωσε την απονομή δύο Εθνικών Ετικετών Ποιότητας για τα eTwinning έργα Let‘s Debate και NOP: Nourishing Ourselves and Our Planet.

Το έργο Let‘s Debate προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διεθνείς διαξιφισμούς, αναπτύσσοντας τις ρητορικές και κριτικές τους ικανότητες, ενώ συνεργάστηκαν με συνομήλικους από άλλες χώρες. Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων, οι μαθητές ενίσχυσαν τις δεξιότητές τους στη συνεργασία και την επικοινωνία.

Το δεύτερο βραβευμένο έργο, NOP: Nourishing Ourselves and Our Planet, επικεντρώθηκε στη σημασία των επιλογών μας σε θέματα διατροφής και στον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον. Οι μαθητές ερεύνησαν και συζήτησαν πώς μπορούμε να τρεφόμαστε με υγιεινό τρόπο και ταυτόχρονα να φροντίσουμε τον πλανήτη μας, προωθώντας τη βιωσιμότητα και την οικολογική συνείδηση.

Σε ανακοίνωση του Σχολείου επισημαίνεται ότι:

«Η βράβευση με τις Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και της συνεργασίας τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών που συμμετείχαν στα έργα αυτά.

Το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα συνεχίσει να δημιουργεί και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά έργα, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που προετοιμάζουν τους μαθητές για έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.»