Δ. Καφαντάρης για την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας που τιμούμε σήμερα δεν είναι γιορτή. Είναι μια υπόμνηση.

Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να φέρουμε στο νου μας την προσπάθεια δεκαετιών, αν όχι αιώνων, που καταβάλουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Σήμερα οι γυναίκες έχουν κατακτήσει με το σπαθί τους ισότιμη θέση σε χώρους που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν αποκλειστικά ανδρικής αρμοδιότητας. Τις βλέπουμε να διακρίνονται σε απαιτητικές θέσεις, τις βλέπουμε να ξεχωρίζουν και να αποδεικνύουν καθημερινά την αξία τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού είχαν και έχουν την ευτυχία και την τύχη να διαθέτουν ανάμεσα στις τάξεις τους αρκετές άξιες και ικανές γυναίκες. Γυναίκες που ξεπέρασαν τα εμπόδια και έπεισαν τόσο τους συμπολίτες τους όσο και όλους μας για τις ικανότητές τους. Γυναίκες που ενέπνευσαν και εμπνέουν με το παράδειγμά τους τις νεώτερες γενιές, να μπουν στην Αυτοδιοίκηση, να συνεισφέρουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.

Σε όλες αυτές τις γυναίκες απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και τις βεβαιώνουμε ότι η προσπάθειά τους πιάνει τόπο, τόσο στην πράξη, όσο και στις καρδιές όλων μας.