Χωρίς συμμετοχή Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ως τακτικών μελών, στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Ευρωκοινοβουλίου που συνήλθε σε σώμα στις τη Δευτέρα 7 Ιουλίου. Σε αυτή συμμετέχουν μόνο δύο από τους πρόσφατα εκλεγέντες ως αναπληρωματικοί, ο Μανώλης Γλέζος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης της Ν.Δ. Στην συγκεκριμένη Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου δεν υπάρχει συμμετοχή ούτε Κύπριων ευρωβουλευτών.
Με δήλωσή της η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου επισημαίνει ότι:
«Η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, αριθμεί 45 μέλη και ισάριθμους αναπληρωτές και οι αρμοδιότητες της είναι ενισχυμένες, διότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας, διαθέτει αρμοδιότητα συναπόφασης για την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) μαζί με το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.
Είναι κυρίως αρμόδια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και για την επεξεργασία νομοθεσίας σχετικά με τα δασοκομικά, κτηνιατρικά και φυτοϋγειονομικά θέματα, τις ζωοτροφές –υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω μέτρα δεν αποβλέπουν στην προστασία από κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία (θέματα δημόσιας υγείας)– καθώς και σχετικά με την εκτροφή και την καλή μεταχείριση (ευζωία) των ζώων. Επίσης είναι επιφορτισμένη κυρίως με την εξέταση και, ενδεχομένως, την τροποποίηση των νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προετοιμασία των γεωργικών εκθέσεων που εγκρίνονται εν συνεχεία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»
Επίσης η κ. Λυμπεροπούλου θεωρεί πως το γεγονός αυτό της ΜΗ συμμετοχής Ελλήνων Ευρωβουλευτών στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωκοινοβουλίου, που αναμένεται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την αγροτική παραγωγή της Ε.Ε. και της χώρας μας, «αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη» για την εκπροσώπηση των συμφερόντων της χώρας μας και μάλιστα για μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα με αγροτική παραγωγή και πολλές ιδιαιτερότητες, ενόψει μάλιστα της ψήφισης της τελικής μορφής που θα έχει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) της Ε.Ε. και η εφαρμογή της στα κράτη μέλη θα πρέπει να γίνει εντός των προσεχών μηνών, διότι θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή αρχές του 2015.
Αντίθετα, σύμφωνα με την δήλωση της Δήμητρας Λυμπεροπούλου, «θετική κρίνεται και προκαλεί αισιοδοξία η συμμετοχή στην επιτροπή του γνωστού Γάλλου Ζοζέ Μποβέ ενός εκ των δύο συν-επικεφαλής των Πράσινων στις πρόσφατες ευρωεκλογές». Ο Ζοζέ Μποβέ είναι ο διάσημος Γάλλος ακτιβιστής που ηγείται του κόμματος των Πράσινων. είναι ευρωβουλευτής των Πράσινων, Γάλλος φανατικός αγρότης, σύμβολο του ανήσυχου οικολογικού πνεύματος, πολιτικός και κοινωνικός ακτιβιστής. Έχει εργαστεί ως κτηνοτρόφος με κοπάδι από πρόβατα στο Λαρζάκ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν στην πρώτη γραμμή μιας σειρά κρίσιμων περιβαλλοντικών και αγροτικών εκστρατειών όπως το κίνημα κατά των μεταλλαγμένων. Έγινε παγκοσμίως διάσημος το 1999, όταν συνελήφθη και φυλακίστηκε επί 44 ημέρες για την καταστροφή καταστήματος φαστ φουντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.
Το 2007 πήρε μέρος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι παλεύει για τους “ανθρώπους που δεν έχουν φωνή”. Η έντονη και διαρκής παρουσία του στις κινητοποιήσεις τον καθιστά μια ισχυρή φωνή για την αλλαγή στην Αγροτική Πολιτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του οποίου είναι μέλος από το 2009.