Επίσκεψη Μάκαρη – Σιάτου στα καμένα της Κορινθίας

Επίσκεψη στα πυρόπληκτα χωριά του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος” Μανώλης Μάκαρης και τον συνόδεψε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Γιάννης Σιάτος.
Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: “Η καταστροφή που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά είναι ανυπολόγιστη. Δύο νέοι άνθρωποι χάθηκαν άδικα στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς , 71.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη , μεταξύ αυτών δεκάδες δενδρώδεις καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις.”

Ο Μανώλης Μάκαρης εξέφρασε την απορία του, πως γίνεται σε μια περιοχή τόσο κοντά στην θάλασσα να μην υπάρχει γρήγορη κατάσβεση από εναέρια μέσα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Γιάννης Σιάτος , εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του για το θέαμα που έβλεπε μπροστά του , με μια περιοχή που είναι συναισθηματικά δεμένος από μικρό παιδί.

Κατά την διάρκεια τις επίσκεψης τα 2 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου είχαν συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής και με μέλη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που εποπτεύουν για τυχόν αναζωπυρώσεις στην περιοχή.

Τέλος στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: “Μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα προκειμένου να ληφθούν από το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο της Περιφέρειας, δεσμευτικές αποφάσεις για την άμεση στήριξη των πληγέντων με συγκεκριμένες δράσεις, αποτελέσματα και χρονοδιαγράμματα.

Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή , δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το ζήτημα , καθώς αφετέρου καθυστερεί όσο μπορεί την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου , προβαίνοντας ταυτόχρονα σε επικοινωνιακές ενέργειες άνευ ουσίας, αφετέρου όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες το θέμα των λήψεων αποφάσεων για τις πληγείσες περιοχές θα εισαχθεί σε μια συνεδρίαση 2 ωρών που πρέπει να συζητηθούν παράλληλα αλλά 7 εξίσου σημαντικά θέματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή δείχνει να μη νοιάζεται καθόλου για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.”