Ημερίδα στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας  με Θέμα: “Διατροφή, Εφηβεία, Παχυσαρκία”

Η  προσοχή στη σωστή διατροφή και η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην εφηβεία αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας των νέων. Με αυτή την προοπτική, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας φιλοξένησε μία επιτυχημένη ημερίδα στις 9/4/2024 με θέμα “Διατροφή, Εφηβεία, Παχυσαρκία”. Η ημερίδα απευθυνόταν σε γονείς και μαθητές της Γ΄ τάξης  συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών,  οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για αυτό το σημαντικό θέμα.

Η ημερίδα περιλάμβανε διαλέξεις από ειδικούς στη διατροφή και την υγεία, προβολή ενημερωτικών βίντεο και συζητήσεις με τους μαθητές, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους και τη διάδοση γνώσεων για την καλύτερη φροντίδα του σώματος τους.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους της παχυσαρκίας στη νεανική ηλικία, τις συνέπειές της για την υγεία και τις πρακτικές συμβουλές για μία ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Σταματοπούλου, δήλωσε: “Η υγεία των μαθητών μας αποτελεί προτεραιότητα για μας και η διατροφή αποτελεί βασικό στοιχείο αυτής της φροντίδας. Μέσα από την ημερίδα αυτή, επιδιώξαμε να ενημερώσουμε και να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να επιλέξουν υγιεινές συνήθειες διατροφής και να αναπτύξουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα τους συνοδεύει και στην ενήλικη ζωή τους αλλά και τους γονείς τους.”

Στην ημερίδα μίλησαν ο Σύμβουλος Καθηγητών Φυσικής Αγωγής,  κ. Πεφάνης, ο διαιτολόγος από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, κ. Πετρακόπουλος και οι φοιτήτριες του Τμήματος Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Χριστίνα Πατσαλάκη, Περσεφόνη Παπαδάκη και Ευαγγελία Κλενιάτη που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η διοργάνωση αυτής της ημερίδας αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας για την υποστήριξη της υγιεινής ζωής και της ευεξίας των μαθητών μας, καθώς και για την ανάδειξη της σημασίας της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στην εφηβεία.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς όλους τους συμμετέχοντες και τους ομιλητές για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.