Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει την κατάθεση προσφοράς για τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας 

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει και θεωρεί  ικανοποιητική  την εξέλιξη ενός διαχρονικού αιτήματος του κλάδου για την ενίσχυση της τουριστικής ροής προς την περιοχή, ύστερα από την κατάθεση της μοναδικής προσφοράς  του   επενδυτικού σχήματος   για  τον  εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας  “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Επίσης επισημαίνει ότι:

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα αυτή, δεδομένης της βούλησης των τουριστικών αγορών του εξωτερικού να αυξήσουν τις αεροπορικές συνδέσεις στην  περιοχή μας. Αρκεί, βέβαια, πέρα από τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, να υπάρξει δυνατότητα επέκτασης και του αεροδιαδρόμου για την υποδοχή και εξυπηρέτηση μεγαλύτερων αεροσκαφών, παράλληλα με την πρόβλεψη για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για όσα αεροσκάφη δεν έχουν άμεση αναχώρηση.

Είναι σαφές ότι το αεροδρόμιο υπολείπεται της φήμης και της ζήτησης που έχει η Μεσσηνία αλλά και η Πελοπόννησος, γενικότερα. Με τις ελλείψεις του έχει προκαλέσει ανάσχεση στην τουριστική ροή από το εξωτερικό που τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν με ταχείς ρυθμούς ώστε, κατά το δυνατόν, να κερδηθεί το χαμένο, μέχρι σήμερα, διάστημα, εξ αιτίας του οποίου καθηλώθηκαν οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας αλλά και της εστίασης σε οριακά επίπεδα για τη βιωσιμότητά τους, την ίδια στιγμή που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη μάστιγα των καταλυμάτων  βραχυχρόνιας μίσθωσης και  τις  φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις  που  έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.»