«Στη Γαλλία οι αποφάσεις για τις άδειες παίρνονται από το ινστιτούτο οπτικοακουστικών μέσων», το αντίστοιχο ΕΣΡ, σημείωσε ο αρχηγός του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι «είναι κατάντια για την χώρα να αποκτά υπουργό-καναλάρχη».
Με το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην πραγματικότητα «θέλουν να στήσουν ένα δικό τους καθεστώς» και να λειτουργήσουν ως «βασικός μέτοχος» στο χώρο της πληροφορίας, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως το Ποτάμι θα καταψηφίσει το ν/σ.
Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι, παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο δεν καταπολεμά τη διαφθορά, αλλά την ενισχύει, καθώς δίνει υπέρμετρες αρμοδιότητες στον υπουργό Επικρατείας, αγνοώντας ότι η πολιτική παραδοσιακά δρα ως «ντάμα» στη επιχειρηματική διαφθορά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως η λύση θα ήταν η ενίσχυση του συνταγματικά κατοχυρωμένου Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), όχι η αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων του υπουργού, σχολιάζοντας αιχμηρά πως με το μοντέλο που προωθείται ο υπουργός Νίκος Παππάς «διεκδικεί το ρόλο του τροχονόμου της διαπλοκής», προσπαθώντας να ελέγχει τη διαπλοκή «προς όφελός του».
«Δεν πολεμάς την διαπλοκή όταν δίνεις όλες τις εξουσίες σε έναν υπουργό», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως οι αποφάσεις για τα μέσα ενημέρωσης «δεν πρέπει να παίρνονται από έναν υπουργό αλλά από πρόσωπα εκτός του πολιτικού συστήματος».
Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως στη Γαλλία οι αποφάσεις για τις άδειες παίρνονται από το ινστιτούτο οπτικοακουστικών μέσων», το αντίστοιχο ΕΣΡ, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι κατάντια για την χώρα να αποκτά υπουργό-καναλάρχη».
Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά, ο οποίος υποστήριξε πως το νομοσχέδιο δίνει πολύ μικρότερες δυνάμεις στον υπουργό σε σχέση με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Θεοδωράκης.