«Καλαμάτα Μετά»: Τα χρόνια περνούν, η μαρίνα μένει στάσιμη και η δημοτική αρχή απλά αγναντεύει  «τις βαρκούλες να αρμενίζουν…»!

Έντονη κριτική ασκεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ» για το πως διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή το θέμα της Μαρίνας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:

“Επί σχεδόν 1,5 χρόνο η δημοτική αρχή αδράνησε και μόνο μετά από τις εντονότατες πιέσεις της παράταξής μας και ύστερα από σειρά παλλινδρομιών έφερε στη Δημοτική Επιτροπή το θέμα της κατάθεσης αγωγής απόδοσης μισθίου. Η αγωγή αυτή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στα δικαστήρια στις 16 Σεπτεμβρίου 2025! Ποιος ξέρει αν θα συζητηθεί και τότε, πότε θα βγει απόφαση και πότε θα τελεσιδικήσει η υπόθεση…
Τα χρόνια περνούν, η μαρίνα μένει στάσιμη και η δημοτική αρχή απλά αγναντεύει  «τις βαρκούλες να αρμενίζουν…»!”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλα τα ρεκόρ αδράνειας και ανευθυνότητας  έσπασε η δημοτική αρχή Καλαμάτας , όσον αφορά τη μη προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Καλαμάτας, σχετικά με τη μαρίνα, η οποία εξακολουθεί να ελέγχεται από εταιρεία, παρότι η σχετική σύμβαση έχει λυθεί αυτοδίκαια από τον Νοέμβριο του 2022!
Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η δημοτική αρχή Καλαμάτας έφερε στη Δημοτική Επιτροπή εισήγηση για την ανάθεση σε δικαστικό επιμελητή της επίδοσης αγωγής απόδοσης μισθίου κατά της εταιρείας που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τη μαρίνα!
Οι ημερομηνίες αποκαλύπτουν το πραγματικό «ενδιαφέρον» της δημοτικής αρχής να ανακτήσει τη μαρίνα και να δρομολογήσει την αναβάθμιση των υποδομών της και της λειτουργίας της προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης και οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.
Με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, η σύμβαση λύθηκε αυτοδίκαια στις 16 Νοεμβρίου 2022. Ο Δήμος Καλαμάτας φέρεται να ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή τον Μάρτιο του 2023. Επί σχεδόν 1,5 χρόνο η δημοτική αρχή αδράνησε και μόνο μετά από τις εντονότατες πιέσεις της παράταξής μας και ύστερα από σειρά παλλινδρομιών έφερε στη Δημοτική Επιτροπή το θέμα της κατάθεσης αγωγής απόδοσης μισθίου. Η αγωγή αυτή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στα δικαστήρια στις 16 Σεπτεμβρίου 2025! Ποιος ξέρει αν θα συζητηθεί και τότε, πότε θα βγει απόφαση και πότε θα τελεσιδικήσει η υπόθεση…
Τα χρόνια περνούν, η μαρίνα μένει στάσιμη και η δημοτική αρχή απλά αγναντεύει  «τις βαρκούλες να αρμενίζουν…»!