Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και στους Γαργαλιάνους

Σε δυναμική παρέμβαση στην κινητοποίηση που οργάνωσαν λαϊκοί φορείς των Γαργαλιάνων, ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, προχώρησε χθες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας, μετά και την αντίστοιχη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε πρόσφατα στην Καλαμάτα.

            Όπως τονίστηκε σε ανακοίνωση της επιτροπής, πρόκειται για συνέχεια σε μια τακτική των διοικήσεων των τραπεζών, να κλείνουν  υποκαταστήματά τους σε διάφορες περιοχές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που οι τραπεζοϋπάλληλοι απειλούνται με απολύσεις.

            Καλώντας να μην περάσει η απαξίωση της ζωής του λαού και στην Τριφυλία, αφού μόνο απ’ το ενδεχόμενο κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων στους Γαργαλιάνους οι επιπτώσεις θα φανούν στην καθημερινότητα των περίπου 5.000 κατοίκων, το μέλος της επιτροπής αγώνα, Παναγιώτης Κουφαλάκος, στάθηκε στις ευθύνες των έως και σήμερα Κυβερνήσεων, σημειώνοντας:

            “ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., μαζί μοίρασαν πακτωλούς χρημάτων στις τράπεζες με τις ανακαιφαλαιοποιήσεις και “σήμερα νίπτουν τα χείρας τους”, ενώ έχουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση”.

            Κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης σημειώνοντας πως “μόνο μέσα από το δρόμο του αγώνα μπορεί να βρεθεί λύση και όχι απ’ τους επίδοξους σωτήρες σημερινούς και παλαιότερους”.

            Της διαμαρτυρίας ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Γαργαλιάνων, ενώ επί τάπητος τέθηκαν και τα ζητήματα των συνταξιούχων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.