Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το 8o Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Με μεγάλη συμμετοχή και με  το σλόγκαν  “Η διαφορετικότητα: Διαφορετικότητα στους επισκέπτες της περιοχής, στους τρόπους φιλοξενίας και εξυπηρέτησης, στους εργαζόμενους μέσα στην ίδια επιχείρηση”, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το 8o Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, στο “Elite City Resort”. Στην  έναρξη του σχολείου παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ,οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα και Ελένη Αλειφέρη, η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μεσσηνίας  Δημήτρης Κάραλης, εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού και σπουδαστές από ΙΕΚ της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Οι εμπνευστές του θεσμού του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος και Κώστας Ανδριανόπουλος  σημείωσαν πως στη Μεσσηνία το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στο τομέα του τουρισμού κατά 33% . Ενώ ο σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού. Από την εκδήλωση αποχώρησε καθαρά ενοχλημένη η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα γιατί δεν της δόθηκε ο λόγος να μιλήσει. Λίγο αργότερα ο κ. Ζαγάκος εξήγησε ότι  ο λόγος δόθηκε  μόνο στον Περιφερειάρχη καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συνδιοργανωτής του φετινού σχολείου τουρισμού.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό

Το 8ο Σχολείο Τουρισμού συνδιοργανώνουν το “Elite City Resort”, η Costa Navarino και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Υπάρχει η υποστήριξη του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η εκπαιδευτική εποπτεία και αιγίδα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι εργασίες του σχολείου θα  διαρκέσουν μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ενώ την Πέμπτη 22 του μήνα,  με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας συμμετέχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας, περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος και πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου , από τις 9.20 πμ – 1.30 μμ.

Ειδικότερα το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διάφορων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας και εντάσσεται στο σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (αγροτική ανάπτυξη, κοινωνία, πολιτισμός, περιβάλλον).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ είναι απαραίτητο να κάνουν προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail) μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στις 14.00 (Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπεύθυνη κα. Γεωργία Παλόγλου, τηλ. 27210 62218, info@mcci.gr).

Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο ELITE CITY RESORT

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

09:20-09:40 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:40-10:00 Άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική Κουζίνα

Θοδωρής Σπηλιώτης, Θεμελιωτής Αθωνικού Μάνατζμεντ

10:00-10:30 Γαστρονομικές κοινότητες – γαστρονομικοί προορισμοί

Γιώργος Πίττας,  Ξενοδόχος – Συγγραφέας – Ιδρυτής του GREEK GASTRONOMY GUIDE

10:45-11:00 COFFEE BREAK
11:00-11:45 Branding & Marketing Εστιατορίου

Δημοσθένης Μπρούσαλης,  Founder & CEO DASC Branding

11:45-12:30 Βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού

Χάρης Τζανής,  Συντάκτης Γαστρονομίας 

12:30-13:30 Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης  – Workshop

Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας και γαστρονομική δοκιμή