Με τον “αέρα” της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές Χαρίτσης και Ηλιόπουλος – Σκληρή κριτική για την ανέχεια των πολιτών

Την πεποίθηση πως η ερχόμενη κρίσιμη εκλογική μάχη θα είναι νικηφόρα,  για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εξέφρασαν ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και ο σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, στην εκδήλωση του κόμματος ,στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Τα δύο στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση και ανέλυσαν τις εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενώ εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρότειναν λύσεις.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στα προβλήματα της κοινωνίας με την ακρίβεια και την φτώχεια τονίζοντας ότι “η χώρα μας βρίσκεται στην πιο επώδυνη θέση της Ευρώπης. Τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα έχουν χάσει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της αγοραστικής τους δύναμης”.

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ , σημείωσε, “στόχος της προοδευτικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει μείωση των τιμολογίων της ενέργειας από τους πρώτους μήνες…. και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού, στήριξη των επιχειρήσεων”.

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος  σημείωσε ότι, στόχος είναι « να βάλουμε τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, να υπάρξει δίκαιη αύξηση εισοδημάτων και να ρυθμίσουμε με δίκαιο τρόπο το χρέος».

Παράλληλα δεσμεύτηκε για κατάργηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ, την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , ενώ μίλησε για επιπλέον χρηματοδότηση για την παιδεία και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.