Νέο ωράριο λειτουργίας για τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη και την Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (Λ.Β.Κ.) και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Πι.Σ.Ε.Τ.), ανακοινώνει προς το κοινό νέο ωράριο λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, το νέο ωράριο της βιβλιοθήκης μέχρι και τον Δεκέμβριο θα είναι: Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωινά από τις 09.00 – 14.00 και τα απογεύματα της Τετάρτης και της Πέμπτης 18.00 έως και 20.00.

Η Πι.Σ.Ε.Τ. θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Τα δύο πρωινά από τις 11.00 έως και τη 13.00 και τα απογεύματα 18.00 έως και 20.00.

Υπενθυμίζεται ότι η Πινακοθήκη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης είναι η πρώτη Πινακοθήκη που ιδρύεται στη χώρα μετά την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα. Το διάστημα αυτό παρουσιάζονται 94 έργα από τα συνολικά 523. Μεταξύ των έργων που εκτίθενται συγκαταλέγονται και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι: Νικόλαος Γύζης, Ουμβέρτος Αργυρός, Φώτης Κόντογλου, Γιάννης Γαϊτης, Δημήτρης Μυταράς, Αλέκος Φασιανός, Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας κ.ά.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος είναι δωρεάν και υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων από ομάδες, σχολεία κ.λπ. έπειτα από συνεννόηση με την Λαϊκή Βιβλιοθήκη.