Ηχηρό σήμα ότι το κράτος «είναι εδώ» και επιβάλλει τους κανόνες, χαρακτηρίζει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Ερωτηθείς για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων απαντά ότι παραμένει «εδραιωμένη η πεποίθησή μου ότι η λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ήταν εύρυθμη, αλλά πολλοί τραπεζικοί παράγοντες έκαναν πολιτικό και επιχειρηματικό “παιχνίδι” εις βάρος των τραπεζών, της ελληνικής οικονομίας και της ίδια της χώρας». Μάλιστα συμπληρώνει: «Αν όλοι οι υπαίτιοι των θαλασσοδανείων δεν αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή τους, δεν θα υπάρξει αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην κοινωνία».
Αναφορικά με τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής προς τον επιχειρηματία Γ. Καλογρίτσα και τις απαντήσει του Γιάννη Στουρνάρα στην εξεταστική, δηλώνει στο Πρακτορείο: «Εγώ μπορώ να συμφωνήσω ότι η Τράπεζα Αττικής δεν λειτουργούσε με βάση το κανονιστικό πλαίσιο της ΤτΕ και της ΕΚΤ, αλλά οφείλω να αναρωτιέμαι: Γιατί αυτή η παραβίαση διαπιστώθηκε σε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στα δάνεια των κομμάτων; Και γιατί δεν έχουν σταλεί στη Βουλή τα πορίσματα και οι εκθέσεις και για τις άλλες τέσσερις τράπεζες;». Και σημειώνει χαρακτηριστικά, «O κ. Στουρνάρας δεν έχει ακούσει τίποτα από τη… βοή που υπάρχει παντού για κάποιες διαγραφές δανείων άνω των 10 εκατ. ευρώ, για παράδειγμα;».
Ο πρόεδρος του κόμματος Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος ερωτηθείς εάν η χώρα χρειάζεται εκλογές απαντά: «Η μακρά πολιτική και κοινοβουλευτική εμπειρία μου λέει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι εμποδίζει κάθε πρόοδο η διαρκής πολιτική αστάθεια στην χώρα και οι εκλογές “με το πρώτο φύσημα του ανέμου”, αλλά και ότι κανένας δεν πρέπει να φοβάται την ετυμηγορία του λαού, όταν επέρχεται αδιέξοδο». Πάντως υποστηρίζει ότι η χώρα για να απεμπλακεί από τα αδηφάγα -όπως τα χαρακτηρίζει- Μνημόνια, χρειάζεται υπουργούς καμικάζι.
Τέλος για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ο κ. Νικολόπουλος λέει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναζητάει στην Εκκλησία της Ελλάδας έναν διαρκή και μεγάλο σύμμαχο, σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τον λαό.
topontiki.gr