Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προμήθεια εξοπλισμού για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας

rumoulkaΟ Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Χω­ρο­τα­ξί­ας και Α­στι­κού Πε­ρι­βάλ­λον­τος του ΥΠΕΚΑ Σω­κρά­της Α­λε­ξιά­δης, με α­πό­φα­σή του, ε­νέ­κρι­νε την έν­τα­ξη της Πρά­ξης «Προ­μή­θεια δύ­ο (2) ρυ­μουλ­κών και τεσ­σά­ρων (4) η­μι­ρυ­μουλ­κού­με­νων με σύ­στη­μα συμ­πί­ε­σης α­πορ­ριμ­μά­των χω­ρη­τι­κό­τη­τας 60m3» στο Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα «Πε­ρι­βάλ­λον – Α­ει­φό­ρος Α­νά­πτυ­ξη» του ΕΣΠΑ.

Η Πρά­ξη αυ­τή α­να­φέ­ρε­ται στην προ­μή­θεια δύ­ο ρυ­μουλ­κών και τεσ­σά­ρων η­μι­ρυ­μουλ­κου­μέ­νων με σύ­στη­μα συμ­πί­ε­σης χω­ρη­τι­κό­τη­τας 60m3 πε­ρί­που, για τη με­τα­φόρ­τω­ση και τη με­τα­φο­ρά α­πορ­ριμ­μά­των.

O προς προ­μή­θεια ε­ξο­πλι­σμός θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ώ­στε να ε­πι­τευ­χθεί η βέλ­τι­στη και οι­κο­νο­μι­κό­τε­ρη με­τα­φο­ρά των α­πορ­ριμ­μά­των, στους χώ­ρους τε­λι­κής δι­ά­θε­σής τους. Υ­πεν­θυ­μί­ζε­ται πως, σε συ­νέ­χεια πι­λο­τι­κού προ­γράμ­μα­τος, ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας ε­κτε­λεί δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των του υ­πό την ε­πι­στη­μο­νι­κή ε­πο­πτεί­α του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου. Με τον τρό­πο αυ­τό ε­πι­λύ­θη­κε – χω­ρίς κρα­τι­κή συν­δρο­μή – έ­να σο­βα­ρό πρό­βλη­μα.

Ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας ε­ξέ­φρα­σε την ι­κα­νο­ποί­η­σή του για την έν­τα­ξη της προ­μή­θειας των presscontainers στο ΕΣΠΑ, το­νί­ζον­τας πως σύν­το­μα θα δι­α­θέ­τει ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας ε­ξο­πλι­σμό για σταθ­μό με­τα­φόρ­τω­σης. Με τον ε­ξο­πλι­σμό αυ­τό θα γί­νε­ται συμ­πί­ε­ση των σύμ­μει­κτων α­πορ­ριμ­μά­των και θα προ­κύ­ψει μεί­ω­ση του κό­στους δι­α­χεί­ρι­σης των σκου­πι­δι­ών.

Η ε­πι­λέ­ξι­μη δη­μό­σια δα­πά­νη για τον υ­πο­λο­γι­σμό της κοι­νο­τι­κής συν­δρο­μής α­νέρ­χε­ται σε 762.600 ευ­ρώ με το ΦΠΑ και κα­λύ­πτει πλή­ρως το κό­στος.