Οι Δομές Uni start Hubs του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιούν ημερίδα «Motivation Day»

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, οι Δομές Uni start Hubs του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιούν ημερίδα «Motivation Day», στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στον Αντικάλαμο.

Η εκδήλωση στοχεύει να φέρει κοντά την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εμπνευστούν, να αναπτύξουν δεξιότητες και να διευρύνουν τη σκέψη τους γύρω από την καινοτομία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο, καθώς και από την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των Δομών Uni Start Hubs και των προγραμματισμένων δράσεών τους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ένα πάνελ συζητήσεων με θέμα την εξέλιξη επιχειρηματικών ιδεών σε καινοτόμες λύσεις, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών, που θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Στο πλαίσιο του Motivation Day, οι φοιτητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις που συντονίζονται από τις Σχολές Διοίκησης, Γεωπονίας και Τροφίμων, και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, όπου θα μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τις προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς τους.Παράλληλα, οι φοιτητές των Σχολών Διοίκησης και Γεωπονίας και Τροφίμων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα εργαστήρια των Σχολών τους και να συνομιλήσουν με έμπειρους καθηγητές και ερευνητές για την έρευνα και τις εφαρμογές στους τομείς τους.

Η ημέρα θα κλείσει με μια ανοιχτή συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες με ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα που θα ενθαρρύνει τη γνωριμία και τη δικτύωση.

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Οργάνωση και Λειτουργία Δομών» της Πράξης «Δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», ΕΣΠΑ 2021-2027, MIS: 6004735.