Ούτε τώρα για το ΕΣΡ-Ανένδοτα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

Ακόμη μια προσπάθεια να «γεφυρωθεί» το χάσμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τη σύνθεση του ΕΣΡ απέβη ατελέσφορη.

esrΚαι αυτό διότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν στις θέσεις τους ότι «οι αρμοδιότητες για τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών και η διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να παραμείνει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η ψηφοφορία στη διάσκεψη των προέδρων απέβη και αυτή τη φορά άκαρπη καθώς «ναι» ψήφισαν 12, «όχι» 7 και «παρών» 2.

Πλέον αναμένεται νέα τροπολογία από την κυβέρνηση με την οποία θα μεταβιβάζονται οι εξουσίες του ΕΣΡ στο υπουργικό συμβούλιο.

ΠΑΣΟΚ: «Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν!»

«Αρνούμαστε να συμβάλλουμε στην προώθηση μιας εκβιαστικής, αδιέξοδης διαδικασίας που θα γίνει μπούμερανγκ για το κοινοβούλιο και για όποιον καταστεί συνεργός σε ενέργειες που σε λίγο θα πλήξουν το κύρος της χώρας και θα την οδηγήσουν σε γελοιοποίηση στην Ε.Ε.», ανέφερε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σήμερα μάλιστα ενημερωθήκαμε πως αληθεύουν οι φήμες για το ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία για να πάρει άδεια. Στο σχετικό δημοσίευμα ο ίδιος επικαλείται τη θετική αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού στη πρόθεση του αυτή», επισήμανε και συνέχισε, λέγοντας πως «δύο θέματα τίθενται εδώ :

Α) Διαμορφώνονται αποδείξεις πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς άδειες εκβιάζοντας τους πάντες.

Β) Πως ενώ με την Τουρκία έχουμε καθημερινά προβλήματα που καλύπτονται από τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση σκοπεύει να παραδώσει τμήμα της ενημέρωσης σε Τούρκους επιχειρηματίες.

Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ποια είναι σήμερα η θέση της στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Καταρρέει ως κυβέρνηση που κορόιδεψε τους πάντες και τώρα την εκδικούνται οι απατηλές ελπίδες που ενσυνείδητα καλλιέργησε.

Με εκβιασμούς τα προβλήματα της κυβέρνησης δεν πρόκειται να λυθούν. Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν».

Οι προτάσεις του Ποταμιού για το ΕΣΡ

Τις δικές του προτάσεις για το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατέθεσε στη Διάσκεψη των Προέδρων ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Παρά το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συναινεί και δεν μπορεί να σχηματιστεί πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, ο κ. Θεοχάρης πρότεινε τους εξής:

Παπαδοπούλου Δήμητρα (πρώην μέλος ΕΣΡ)

Βάσσης Λαοκράτης (από πρόταση Βούτση)

Τζανεττάκος Γιάννης (από πρόταση Βούτση)

Μήτρου Λίλιαν (από πρόταση Βούτση)

Διαμαντάκου Πόπη (δημοσιογράφος με ειδίκευση την τηλεόραση)

Τσακίρης Κώστας (πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ)

Παπαϊωάννου Αθανάσιος (πρώην Γενικός Γραμματέας της Βουλής, νομικός)

Κουτσομύτης Κώστας (σκηνοθέτης)

Σκαρπέλος Γιάννης (καθηγητής στο τμήμα ΜΜΕ Παντείου)

thecaller.gr