Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Πωλλέτας Ψυχογυιοπούλου «Αποστάτες Άγγελοι»

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αναγνωστήριο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, (Αριστομένους 33, 5ος όροφος) η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Πωλλέτας Ψυχογυιοπούλου «Αποστάτες Άγγελοι» των εκδόσεων Κουκκίδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Πέτη Γράψα, φιλόλογος Σε συνεχή εκκρεμότητα η ζωή μας
  • Μαίρη Σιδηρά, φιλόλογος- συγγραφέας  Εφιάλτες και νόσοι “αποστατών αγγέλων”: Ερμηνευτική προσέγγιση στην ποιητική
  • Ελένη Κοφτερού, ποιήτρια Η ποιητική διάσταση της τρέλας. Μωβ περιοχές και πολύχρωμες εκρήξεις. συλλογή ” Αποστάτες Άγγελοι”

Συντονισμός εκδήλωσης: Έφη Πράτη, φιλόλογος, γραμματέας Σ.Φ.Μ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Πωλλέτα Ψυχογυιοπούλου είναι φιλόλογος και βιβλιοθηκονόμος. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους α) στη διοίκηση σχολικών μονάδων και β) στις επιστήμες της αγωγής με ειδίκευση στη δημιουργική γραφή (κατεύθυνση εκπαίδευση). Διετέλεσε από το 2011 έως το 2018 Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων Αχαΐας.

Έχει διδάξει τα μαθήματα: δημιουργική γραφή, λαογραφία και λαϊκός πολιτισμός, τοπική ιστορία, βιβλία- βιβλιοθήκες στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικές ημερίδες και συνέδρια καθώς και ως εμψυχώτρια σε βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Έχει γράψει τα βιβλία: Ο διερωτών των αοράτων οδών (Γραφομηχανή, 2019), μια κριτική μελέτη έργων του Γιώργου Παναγιωτίδη, και από κοινού με την Ελένη Κοφτερού την ποιητική συλλογή  Σταγόνες Στίχοι (Λεξίτυπον, 2023).