Περιοδεία ΚΚΕ σε εργοτάξιο στην Πυλία

Περιοδεία πραγματοποίησαν μέλη της T.E. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Ραδιώτης Θάνος και Καράμπελας Παναγιώτης στο εργοτάξιο στην περιοχή Ρωμανού, Πυλίας.

Κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους έγινε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές. Μεταξύ άλλων ο Θάνος Ραδιώτης δήλωσε:

“Οι οικοδόμοι έχετε αγωνιστική πείρα μέσα από το συνδικάτο οικοδόμων. Οι κατακτήσεις που κερδίσατε μέσα από τους αγώνες σας όλο το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαιώνουν το σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στον δρόμο της ανατροπής”. Καταφέρατε να επιβάλλεται νέα κλαδική σύμβαση, έκτακτο επίδομα κτλ μέσα από σκληρό, συλλογικό, μαχητικό αγώνα.

Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσετε. Σε αυτό τον δρόμο το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην οργάνωση ενός ισχυρού, πανελλαδικού συγκροτημένου λαϊκού κινήματος. Ένα κίνημα που θα σαρώσει τα πάντα και θα διεκδικήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Αποδεικνύεται ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση που είναι από χέρι αντιλαϊκή. Όλοι αυτοί πρέπει να είναι αδύναμοι. Το πραγματικό δίλημμα είναι ισχυρό ΚΚΕ, για να είναι ισχυρός ο λαός και το κίνημα του. Αυτοί τσακώνονται στα δευτερεύοντα, γιατί στα κύρια συμφωνούν. Άρα στις εκλογές αφού είναι δεδομένο ότι θα υλοποιηθεί μια αντιλαϊκή πολιτική, το ερώτημα είναι ποιος θα την μπλοκάρει. Και η απάντηση είναι μόνο το ΚΚΕ και ο οργανωμένος λαός.”