Π. Μαντάς : “Η απευθείας σύνδεση του φορολογητέου εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές θα πλήξει την επιχειρηματικότητα”

mantas«Η απευθείας σύνδεση του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές θα πλήξει την επιχειρηματικότητα, θα αποτρέψει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, θα βυθίσει την παραγωγή, θα διογκώσει την ανεργία και θα γιγαντώσει τη φοροδιαφυγή». Τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αντιπερειφεριάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας, Ενέργειας, Βιομηχανίας Περικλής Μαντάς για το ασφαλιστικό.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μαντά:

«Το νέο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό θα δώσει τη χαριστική βολή σε όλες τις υγιείς, παραγωγικές, προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που έχουν απομείνει κι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις οριζόντιες περικοπές των συντάξεων και στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που σαφέστατα είναι παράλογες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός, ότι στην Ελλάδα της κρίσης τιμωρείται με υπέρμετρη φορολόγηση η επιχειρηματική αριστεία. Δηλαδή, όσοι άντεξαν στην οικονομική κρίση και παρουσιάζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, όσοι ήταν έντιμοι και δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα, όσοι «επιχειρούσαν» όλα αυτά τα χρόνια σε υγιείς και δημιουργικές βάσεις, όσοι προσέφεραν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, βάλλονται και καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα ενός αναξιόπιστου και σπάταλου κράτους.

Τα λάθη και οι παραλείψεις των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών είναι αδιαμφισβήτητα. Όμως είναι απαράδεκτο στο όνομα των κακών πρακτικών του παρελθόντος, στις οποίες συνέβαλλε αρνητικά και η σημερινή κυβέρνηση, να επιχειρείται η οικονομική ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.

Το ασφαλιστικό για να είναι βιώσιμο χρειάζεται εισφορές. Για να υπάρχουν εισφορές χρειάζονται υγιείς επιχειρήσεις, χρειάζεται παραγωγή, χρειάζονται επενδύσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος λύσης του προβλήματος.

Η απευθείας σύνδεση του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές θα πλήξει την επιχειρηματικότητα, θα αποτρέψει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, θα βυθίσει την παραγωγή, θα διογκώσει την ανεργία και θα γιγαντώσει τη φοροδιαφυγή.

Η άμεση απόσυρση του νέου σχεδίου νόμου, η οποία επιβάλλεται πλέον, από μόνη της, δεν αρκεί. Απαιτείται ταυτόχρονα και η αλλαγή φιλοσοφίας όσον αφορά την αντιμετώπιση του κράτους προς τον ελεύθερο επαγγελματία και την επιχειρηματική κοινότητα γενικότερα. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην φοροεισπρακτική πολιτική, να «αποποινικοποιηθούν» επιτέλους όλοι όσοι επιχειρούν στον τόπο τους και να δοθούν κίνητρα σε όσους παράγουν στη χώρα μας.

Ανάπτυξη είναι η λέξη κλειδί για όλα τα προβλήματα της οικονομίας μας. Αρκεί να πιστέψουμε βαθιά σε αυτή και να ασκήσουμε πολιτικές που την ενισχύουν.»