«Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ αποτελεί έργο πνοής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο έχει μπει πλέον σε πορεία υλοποίησης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την αποδοχή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της χρηματοδότησης των 69,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο αυτό και πρόσθεσε.
Αφού διευκρίνησε ότι η εγγραφή του ποσού αυτού στο ΠΔΕ είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την ένταξη του έργο στη νέα προγραμματική περίοδο, ο κ. Τατούλης δήλωσε «νιώθουμε υπερήφανοι γιατί κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της προσπάθειάς μας, το παλέψαμε και το πετύχαμε. Αυτό το έργο το εξασφαλίσαμε εμείς. Φέρει τη σφραγίδα μας και όχι της Κυβέρνησης, ούτε της τωρινής, ούτε της προηγούμενης. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η Κυβέρνηση έδειξε τον απαιτούμενο ρεαλισμό και αντιλήφθηκε ότι το μόνο κατάλληλο σχέδιο ήταν της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε επίσης όλους αυτούς, που με τις παλινωδίες τους και τις ιδεοληπτικές τους εμμονές ταλαιπώρησαν τους πολίτες και ευθύνονται για την καθυστέρηση λύσης του μεγαλύτερου προβλήματος της Πελοποννήσου, να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.
«Στην Πελοπόννησο εμφανίστηκε και το παράδοξο φαινόμενο να συνεταιριστούν οι βουλευτές του Σύριζα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να αλλάξουν το νόμο σχετικά με την αρμοδιότητα των ανταποδοτικών τελών του έργου. Κατατέθηκε μάλιστα ερώτηση για το έργο, στην οποία βουλευτής αγνοώντας τον προηγούμενο θεσμικό του ρόλο υπέγραψε κάτω από άλλον βουλευτή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές ιδιοτέλειες» σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.
Αναρωτήθηκε ακόμη ο Περιφερειάρχης ποια θα είναι η πολιτική στάση των βουλευτών της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης σε σχέση με το έργο, τώρα που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Σε ότι αφορά το φυσικό αντικείμενο του έργου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διευκρίνισε ότι το έργο θα υπογραφεί όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση που έχει προκύψει από το δημόσιο διεθνή διαγωνισμό και έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σε ότι αφορά τις βελτιώσεις, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η αλλαγή της χρονικής διάρκειας της σύμβασης από 28 σε 21 + 7 έτη είναι εις βάρος του έργου γιατί η ανάδοχος εταιρεία θα σταματήσει να επενδύει στις υποδομές και θα τις παραδώσει μετά τη λήξη της σύμβασης στο δημόσιο υποβαθμισμένες.