Π. Τατούλης «Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο έργο μας, ύψους 1 δις, και μετέρχονται της λασπολογίας »

tatoulis31«Σή­με­ρα στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου γί­νον­ται ε­πεν­δύ­σεις πά­νω α­πό 1 δις ευ­ρώ, σε με­γά­λες υ­πο­δο­μές, σε με­γά­λα έρ­γα, ναυ­τι­λια­κά, ο­δι­κούς ά­ξο­νες, σε ύ­δρευ­ση, σε α­πο­χέ­τευ­ση» δή­λω­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου κ. Πέ­τρος Τα­τού­λης κα­τά τη διά­ρκεια συ­νέν­τευ­ξής του στην εκ­πομ­πή Mega Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο την Κυ­ρια­κή 6 Α­πρι­λί­ου 2014, και πρό­σθε­σε «Δη­μι­ουρ­γού­με μια και­νούρ­για Πε­ρι­φέ­ρεια, μί­α Πε­ρι­φέ­ρεια της α­ει­φο­ρί­ας, αν­τι­με­τω­πί­ζον­τας για πρώ­τη φο­ρά το με­γά­λο πρό­βλη­μα της δι­α­χεί­ρι­σης των στε­ρε­ών α­πο­βλή­των και σας α­να­κοι­νώ­νω ό­τι εν­τός των ε­πό­με­νων η­με­ρών, με­τά την έκ­δο­ση της ΑΕΠΟ για την πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή με­λέ­τη του έρ­γου της ο­λο­κλη­ρω­μέ­νης δι­α­χεί­ρι­σης των στε­ρε­ών α­πο­βλή­των στην Πε­λο­πόν­νη­σο, θα υ­πο­γρα­φεί η ο­ρι­στι­κή σύμ­βα­ση με την α­νά­δο­χο ε­ται­ρεί­α ώ­στε μέ­χρι το τέ­λος του 2015 να έ­χει κα­τα­σκευα­στεί αυ­τή η σύγ­χρο­νη μο­νά­δα».

50 ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ για την α­νά­πτυ­ξη της κτη­νο­τρο­φί­ας στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου

Α­να­φε­ρό­με­νος στο «πρό­γραμ­μα Α­νά­πτυ­ξης της Αι­γο­προ­βα­το­τρο­φί­ας στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου», το ο­ποί­ο πρό­σφα­τα πα­ρου­σι­ά­στη­κε, ο κ. Τα­τού­λης τό­νι­σε ό­τι «η κτη­νο­τρο­φί­α μας εί­ναι έ­νας ση­μαν­τι­κός κλά­δος της πα­ρα­δο­σια­κής μας οι­κο­νο­μί­ας και προ­σπα­θού­με να την ε­νι­σχύ­σου­με δη­μι­ουρ­γών­τας έ­να πι­λο­τι­κό πρό­γραμ­μα, που έ­χει ως βα­σι­κό στό­χο μέ­σα στην ε­πό­με­νη πεν­τα­ε­τί­α να δι­πλα­σιά­σει το πα­ρα­γό­με­νο γά­λα και να κα­λύ­ψει τις α­νάγ­κες των ε­ξαι­ρε­τι­κών τυ­ρο­κο­μι­κών της μο­νά­δων».

«Εί­ναι έ­να σχέ­διο, συ­νέ­χι­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης, το ο­ποί­ο έ­χει με­λε­τη­θεί πά­ρα πο­λύ κα­λά σε συ­νερ­γα­σί­α με το Γε­ω­πο­νι­κό Πα­νε­πι­στή­μιο Α­θη­νών και στο­χεύ­ει σε τρείς κα­τευ­θύν­σεις. Η πρώ­τη εί­ναι να εκ­συγ­χρο­νί­σου­με τις υ­φι­στά­με­νες μο­νά­δες, η δεύ­τε­ρη εί­ναι να δη­μι­ουρ­γή­σου­με και­νούρ­γι­ες μο­νά­δες, πε­ρί­που 50 – 60, δί­νον­τας τη δυ­να­τό­τη­τα να δη­μι­ουρ­γη­θεί μί­α ο­μά­δα νέ­ων ε­παγ­γελ­μα­τι­ών κτη­νο­τρό­φων, και η τρί­τη να δη­μι­ουρ­γή­σου­με α­ξι­ο­ποι­ών­τας την πρό­σφα­τη νο­μο­θε­σί­α τα πρώ­τα ε­πί­ση­μα ορ­γα­νω­μέ­να κτη­νο­τρο­φι­κά πάρ­κα, με στό­χο δύ­ο πάρ­κα α­νά Πε­ρι­φε­ρεια­κή Ε­νό­τη­τα».

Το κό­στος ό­λου του προ­γράμ­μα­τος, σύμ­φω­να με τον κ. Τα­τού­λη, εί­ναι πε­ρί­που στα 50 ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ και έ­χει ε­ξα­σφα­λι­στεί και ο ε­ταί­ρος αυ­τής της προ­σπά­θειας, ο χρη­μα­το­πι­στω­τι­κός φο­ρέ­ας που εί­ναι ο Ό­μι­λος Πει­ραι­ώς, «προ­κει­μέ­νου να δη­μι­ουρ­γή­σου­με κα­λύ­τε­ρες προ­ϋ­πο­θέ­σεις ευ­ε­λι­ξί­ας, ώ­στε το πρό­γραμ­μα πο­λύ γρή­γο­ρα να ο­λο­κλη­ρω­θεί».

Αύ­ξη­ση 12% για τον του­ρι­σμό της Πε­λο­πον­νή­σου για το 2014

Ό­σον α­φο­ρά τον το­μέ­α του του­ρι­σμού, ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου δή­λω­σε ό­τι «Η Πε­λο­πόν­νη­σος, σύμ­φω­να με τους με­γά­λους tour operator, εί­ναι αυ­τή τη στιγ­μή ο δυ­να­μι­κός προ­ο­ρι­σμός που τα ε­πό­με­να χρό­νια θα δι­α­δρα­μα­τί­σει πο­λύ ση­μαν­τι­κό ρό­λο. Στην Πε­λο­πόν­νη­σο έ­χου­με μια αύ­ξη­ση του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­όν­τος που ξε­περ­νά το 18% και οι προ­βλέ­ψεις για φέ­τος κυ­μαί­νον­ται στο ε­πί­πε­δο αύ­ξη­σης του 12%. Ό­λα αυ­τά τα έ­χου­με πε­τύ­χει με συγ­κε­κρι­μέ­νο σχέ­διο, με συγ­κε­κρι­μέ­νο πρό­γραμ­μα και με συγ­κε­κρι­μέ­νες ε­πεν­δύ­σεις που κά­νει η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου.

Το δι­ε­θνές α­ε­ρο­δρό­μιο της Κα­λα­μά­τας με τις δι­κές μας πα­ρεμ­βά­σεις και το δι­κό μας το σχέ­διο, εί­ναι αυ­τή τη στιγ­μή και για τα δύ­ο τε­λευ­ταί­α χρό­νια το πε­ρι­φε­ρεια­κό α­ε­ρο­δρό­μιο με τη με­γα­λύ­τε­ρη α­νά­πτυ­ξη, που υ­περ­βαί­νει το 43% σε ε­τή­σια βά­ση. Η Easy Jetέχει πλέ­ον τα­κτι­κές πτή­σεις α­πό Λον­δί­νο, δη­μι­ουρ­γεί νέ­ες πτή­σεις α­πό Γερ­μα­νί­α.Α­π’ την άλ­λη πλευ­ρά η Πε­λο­πόν­νη­σος θα φι­λο­ξε­νή­σει αυ­τό το με­γά­λο δι­ε­θνές συ­νέ­δριο των tour operator της Βρε­τα­νί­ας. Η Πε­λο­πόν­νη­σος μπαί­νει αυ­στη­ρά πλέ­ον στους με­γά­λους προ­ο­ρι­σμούς. Υ­πάρ­χουν πλέ­ον με­γά­λες του­ρι­στι­κές ε­πεν­δύ­σεις, δη­μι­ουρ­γού­με τις α­ναγ­καί­ες υ­πο­δο­μές για να μπο­ρέ­σει να αν­τα­πο­κρι­θεί στις υ­ψη­λές α­παι­τή­σεις».

Δεν μπο­ρούν να αν­τι­πα­ρα­τε­θούν στο έρ­γο μας, προ­βάλ­λον­τας τις δι­κές τους α­πό­ψεις και α­πλώς προ­σπα­θούν μέ­σα α­πό τη λα­σπο­λο­γί­α να βρε­θούν μπρο­στά στον Πε­λο­πον­νή­σιο πο­λί­τη

«Δεν εί­μαι χθε­σι­νός στη δη­μό­σιο βί­ο. Εί­μαι ω­στό­σο ε­ξαι­ρε­τι­κά συγ­κρου­σια­κός και α­να­τρε­πτι­κός σε πολ­λά ζη­τή­μα­τα» δή­λω­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης α­παν­τών­τας σε ε­ρώ­τη­ση σχε­τι­κά με κα­ταγ­γε­λί­ες του Σύ­ρι­ζα ε­ναν­τί­ον του. «Δεν μπο­ρείς να κά­νεις πο­λι­τι­κή αν­τι­πα­ρά­θε­ση με αυ­τό τον τρό­πο, για­τί δεί­χνει ά­γνοι­α στους ε­πί­δο­ξους δι­α­μορ­φω­τές της χώ­ρας σε μια πο­λύ δύ­σκο­λη πε­ρί­ο­δο. Εί­ναι πά­ρα πο­λύ κρί­σι­μο και αρ­νη­τι­κό μέ­γε­θος να μη γνω­ρί­ζουν πως δη­μι­ουρ­γούν­ται και πως υ­λο­ποι­ούν­ται τα προ­γράμ­μα­τα. Εί­μα­στε α­πο­λύ­τως δι­α­φα­νείς στα με­γά­λα μας έρ­γα, και αυ­τό εί­ναι που τους τρο­μά­ζει. Δεν μπο­ρούν να αν­τι­πα­ρα­τε­θούν στο έρ­γο μας, προ­βάλ­λον­τας τις δι­κές τους α­πό­ψεις και τις δι­κές τους εν­στά­σεις και α­πλώς προ­σπα­θούν μέ­σα α­πό τη λα­σπο­λο­γί­α να βρε­θούν μπρο­στά στον Πε­λο­πον­νή­σιο πο­λί­τη. Αυ­τό ό­μως δεν μπο­ρεί να ε­πι­τευ­χθεί».

Οι γε­νι­κές πο­λι­τι­κές ε­ξε­λί­ξεις θα ε­νι­σχύ­σουν την α­ξι­ο­πι­στί­α και την α­μοι­βαί­α εμ­πι­στο­σύ­νη μας με τους πο­λί­τες

«Α­σφα­λώς ε­πη­ρε­ά­ζουν οι γε­νι­κές πο­λι­τι­κές ε­ξε­λί­ξεις τα πε­ρι­φε­ρεια­κά πο­λι­τι­κά ζη­τή­μα­τα, τό­νι­σε ο κ. Τα­τού­λης α­παν­τών­τας σε σχε­τι­κή ε­ρώ­τη­ση «για­τί υ­πάρ­χει γρή­γο­ρη ό­σμω­ση. Ε­κτι­μώ ό­μως ό­τι λό­γω των προ­βλέ­ψε­ων που έ­χου­με κά­νει και του τρό­που που μέ­χρι τώ­ρα έ­χου­με στη­ρί­ξει τα πο­λι­τι­κά ζη­τή­μα­τα στην Πε­λο­πόν­νη­σο,αυ­τή η ε­πί­δρα­ση δεν θα εί­ναι αρ­νη­τι­κή, αλ­λά ε­ξαι­ρε­τι­κά θε­τι­κή. Και αυ­τό για­τί έ­χου­με δη­μι­ουρ­γή­σει έ­ναν κώ­δι­κα πο­λι­τι­κής α­ξι­ο­πι­στί­ας και εμ­πι­στο­σύ­νης με τους συμ­πο­λί­τες μας, με α­πο­τέ­λε­σμα τα γε­νι­κό­τε­ρα πο­λι­τι­κά προ­βλή­μα­τα να ε­νι­σχύ­ουν α­κό­μη πε­ρισ­σό­τε­ρο αυ­τή την α­μοι­βαί­α εμ­πι­στο­σύ­νη με τον πο­λί­τη».