Σεμινάριο – Ημερίδα με τίτλο «Παγκόσμια κατάσταση στην ελαιοκομία, παράγωγη ποιοτικού ελαιολάδου, ορυκτέλαια  στο ελαιόλαδο, τρόποι αντιμετώπισης»

Τρίωρο σεμινάριο – ημερίδα με τίτλο «Παγκόσμια κατάσταση στην ελαιοκομία, παράγωγη ποιοτικού ελαιολάδου, ορυκτέλαια  στο ελαιόλαδο, τρόποι αντιμετώπισης», διοργανώνεται από τον Αγροτικό σύλλογο Χανδρινού και Περιφέρειας .

Η ημερίδα – σεμινάριο, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στις 7:00 μμ, στον πολυχώρο του Χανδριναϊκού στις πρώην αποθήκες του συνεταιρισμού.

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην παγκόσμια κατάσταση στην ελαιοκομία σήμερα και την αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου σαν προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά (χημικά – οργανοληπτικά).Θα παρουσιαστούν επίσης τα προβλήματα από τα Ορυκτέλαια αλλά και άλλους επιμολυντές του Ελαιολάδου καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους στο χωράφι αλλά και στο ελαιοτριβείο.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού και περιφέρειας στο πλαίσιο του προγράμματος ARTOLIO (Profitable and Sustain ableart is an al olive oil in dustry in the Mediterranean). Το ARTOLIO, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη στήριξη μικρών ελαιοπαραγωγών σε όλη τη Μεσόγειο, μέρος του προγράμματος ENI CBC MED για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Μεσόγειο. Βασικούς σκοπούς έχει την αύξηση της παραγωγικότητας των ελαιώνων, τη βελτίωση της ποιότητας του παραγομένου ελαιολάδου και την αξιοποίηση και προώθηση της αγοράς εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Γεωπόνος– Βιοτεχνολόγος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος κ. Παναγιώτης Κάτσαρης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αγρότες και επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στο email katsaris@elgo.gr και στα τηλέφωνα 2721091984 και 2721029812.