Τη νέα εκστρατεία του Ποταμιού για τα δικαιώματα αυτών που δουλεύουν και δεν πληρώνονται, με τίτλο “Δουλεύεις. Πληρώνεσαι;” αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδας» αναφέροντας ότι: «Η ανεργία, η μαύρη εργασία και η απλήρωτη εργασία είναι τεράστια προβλήματα. Σε πάρα πολλές επιχειρήσεις οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν πληρώνονται για μήνες και αυτό έχει γίνει καθεστώς επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις», ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι μια από τις προτάσεις του Κινήματος είναι τα χρήματα που οφείλει το κράτος και που δεν μπορεί να τα αποδώσει, να αποτελέσουν εγγυήσεις στην τράπεζα ώστε να πάρουν οι επιχειρήσεις χρήματα για τη μισθοδοσία τους.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Σιμόπουλου για τον εκλογικό νόμο ανέφερε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μπερδέψει τα πράγματα και να εξαπατήσει και κατέληξε: «Έχει κανείς Έλληνας αμφιβολία, ότι αν ο κ. Τσίπρας ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις δε θα έφερνε εκλογικό νόμο τώρα; Θα έμενε με το μπόνους των 50 εδρών όπως έμεινε και το καλοκαίρι. Τώρα που είναι πίσω στα γκάλοπ, φέρνει ένα νόμο για να καταργήσει τη δύναμη του πρώτου κόμματος. Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα, είναι πάντα με βάση τη μικροπολιτική και το κομματικό του συμφέρον».
Για τις τηλεοπτικές άδειες ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι είναι μία αστεία ιστορία η οποία εξελίσσεται σε μία μεγάλη φάρσα και στη συνέχεια ανέφερε: «Το κάθε κανάλι δεν είναι απλά μια επιχείρηση, είναι ένα μέσο που επηρεάζει τη συνείδηση του κόσμου. Άρα σε ενδιαφέρει φυσικά να έχει νόμιμη οικονομική επιφάνεια εκείνος που διεκδικεί ένα κανάλι, να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος, αλλά να έχει και μια πρόταση που να αφορά τον πολιτισμό, την ειδησεογραφία. Όταν βλέπεις εδώ ότι καταθέτει αίτηση ένας άνθρωπος που έχει κάποια χρήματα αλλά και έξι στελέχη που θα φτιάξουν το κανάλι τα οποία είναι υπάλληλοι ενός υπουργού της κυβέρνησης -υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- ποιος, ακόμη και Συριζαίος, θα πει ότι σταματάμε την εξάρτηση της τηλεόρασης από την πολιτική και τη διαπλοκή;»
Για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τις αναταράξεις που θα υπάρξουν στη γειτονική χώρα, λέγοντας: «Εδώ υπάρχει ένα σχέδιο. Γίνεται μία απόπειρα πραξικοπήματος και την επόμενη μέρα ο Ερντογάν διώχνει 3 χιλιάδες δικαστές. Ποιος τους δίκασε; Ποιος ξέρει γιατί διώκονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Υπάρχει ένα πογκρόμ» και στη συνέχεια επανέλαβε την πρόταση του για την ύπαρξη ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας.
Διαβάστε αναλυτικά τις τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:
Για την νέα εκστρατεία του Ποταμιού με αντικείμενο την απλήρωτη εργασία:
«Ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια για την απλήρωτη εργασία, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Έχουμε πολλά προβλήματα και η ανεργία, η μαύρη εργασία και η απλήρωτη εργασία είναι τεράστια προβλήματα. Σε πάρα πολλές επιχειρήσεις -των Media, της εστίασης, της ενέργειας και πολλών άλλων- οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν πληρώνονται για μήνες και αυτό έχει γίνει καθεστώς επειδή και οι άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις. Λένε «να το καταγγείλω, να φύγω από τη δουλειά αλλά που θα πάω;». Κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την απλήρωτη εργασία. Μια από τις προτάσεις που έχουμε είναι η εξής: Πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους παρότι το κράτος τους χρωστάει λεφτά. Το κράτος έχει αρκετά δισεκατομμύρια που χρωστά στις επιχειρήσεις. Εμείς λέμε ότι αυτά τα χρήματα που οφείλει το κράτος και που δεν μπορεί να τα αποδώσει στις επιχειρήσεις να είναι εγγυήσεις στην τράπεζα για να πάρουν οι άνθρωποι λεφτά από την τράπεζα μόνο για μισθοδοσία. Ο επιχειρηματίας δηλαδή να μην μπορεί να πάρει λεφτά. Μέχρι τώρα δεν μπορεί να πάρει κάποιος λεφτά βάζοντας ως εγγύηση τα λεφτά που του χρωστάει το δημόσιο. Εμείς λέμε αυτό να αλλάξει υπέρ των εργαζομένων. Είναι μια μελετημένη πρόταση απ΄ αυτές που συνηθίζει να κάνει το Ποτάμι που δίνει μια διέξοδο σε ένα τμήμα των επιχειρήσεων. Και είναι πολλές άλλες προτάσεις που θα κάνουμε αύριο, ενώ θα καταθέσουμε και ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Ελπίζω να έρθει να μας απαντήσει».
Για τη σημασία του εκλογικού νόμου:
«Ο εκλογικός νόμος είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό αλλά είχαμε πει από την πρώτη στιγμή στον κ. Τσίπρα ότι θα πρέπει να είναι μια παράλληλη συζήτηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και παράλληλα να ασχοληθούμε με τον εκλογικό νόμο. Στην Ελλάδα αναγορεύουμε κάθε φορά ένα θέμα ως το μόνο θέμα της επικαιρότητας. Δεν είναι έτσι».
Για το αν ο εκλογικός νόμος μπορεί να οδηγήσει σε συνεργασίες:
«Αυτό θα γίνονταν αν είχε υιοθετηθεί η πρόταση του Ποταμιού. Όταν πήγα στο μέγαρο Μαξίμου και κατέθεσα την πρότασή μας στον κ. Τσίπρα μου είπε ότι είναι η πιο λογική πρόταση που έχει ακούσει. Το πρώτο κόμμα, να έχει μια μικρή προτεραιότητα, να μην έχει 50 έδρες που είναι εξωπραγματικό, παράλογο, αλλά να έχει 20 έδρες για να μη διαταραχθεί η πολιτική τάξη. Να μη μπει κάποιος στον πειρασμό και πει, το δεύτερο κόμμα, το τρίτο κόμμα και το τέταρτο κόμμα θα κάνουν κυβέρνηση. Θέλει κάποιος Έλληνας να γίνει κυβέρνηση αύριο χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος; Αυτό δεν παραβιάζει τους πολιτικούς κανόνες; Στην Ελλάδα λοιπόν που είμαστε ακόμη στα σπάργανα σε σχέση με τις κυβερνήσεις συνεργασίας, εμείς νομίζουμε ότι το πρώτο κόμμα πρέπει να έχει ένα μικρό προβάδισμα λίγων εδρών, έτσι ώστε με το πρώτο κόμμα και με ένα ή δύο άλλα κόμματα, να μπορεί να γίνει κυβέρνηση. Κυβέρνηση συνεργασίας υποχρεωτικά, γιατί με τόσο μικρό μπόνους που δίνουμε, θα υπάρξει ανάγκη για συνεργασίες. Αν πρέπει να γίνει κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεσσάρων ή πέντε κομμάτων, θα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο».
Για το τι στόχο έχει η κυβέρνηση με αυτό τον εκλογικό νόμο:
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μπερδέψει τα πράγματα και να εξαπατήσει. Έχει κανείς Έλληνας αμφιβολία ότι αν ο κ. Τσίπρας ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, θα έφερνε εκλογικό νόμο τώρα; Δεν θα έφερνε. Θα έμενε με το μπόνους των 50 εδρών όπως έμεινε το καλοκαίρι. Τώρα που είναι πίσω στα γκάλοπ, φέρνει ένα νόμο για να καταργήσει τη δύναμη του πρώτου κόμματος. Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα, είναι πάντα με βάση τη μικροπολιτική και το κομματικό συμφέρον. Αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Και ειδικά αυτή τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι πληρώσαμε με κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια την απερισκεψία του καλοκαιριού, το δημοψήφισμα, τα capital control, την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης. Η διαφωνία πλέον μεταξύ αριστερών και δεξιών είναι μόνο στα πόσα δις κόστισε η καθυστέρηση αυτή».
Για το πλαφόν του 3%:
«Πρέπει να υπάρχει ένα όριο, κάτω από το οποίο δεν πρέπει να μπαίνει κάποιο κόμμα στη Βουλή. Γιατί; Είτε τα κινήματα διαμαρτυρίας, είτε οι κλειστές μειονοτικές ομάδες μπορούν να οχυρωθούν πίσω από τη λογική ότι μπορούμε χωρίς καμία επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στη βουλή».
Για το αν έχει νιώσει ο Έλληνας πολίτης τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των νέων μέτρων:
«Κάποιοι ναι γιατί σε πολλές πόλεις θα δεις λουκέτα-λουκέτα-λουκέτα. Στη Βουλή όμως κάποιοι Συριζαίοι λένε: «Και τι σημασία έχει; Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις». Δεν αφορά όμως μόνο τις επιχειρήσεις. Αφορά την ανεργία. Γιατί όταν βλέπεις ένα λουκέτο είναι και απώλεια θέσεων εργασίας. Τα λουκέτα είναι φανερά. Αυτό που ίσως δεν είναι φανερό είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση με τον παλιό, κακό τρόπο. Με παραπάνω φορολογία και παραπάνω εισφορές. Αυτό θα το καταλάβει ο κόσμος τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, τον Νοέμβριο. θα έρθει ένας λογαριασμός που θα είναι δυσβάσταχτος. Ο Έλληνας αν βγάζει για παράδειγμα 100 ευρώ, σε όποιον κλάδο κι αν εργάζεται, θα επιστρέφει παραπάνω από τα μισά στο δημόσιο, είτε με φόρο, είτε με εισφορά, είτε με προκαταβολές. Είναι κάτι εξωπραγματικό, το οποίο οδηγεί τους πάντες στην παρασιτική και τη μαύρη οικονομία καθώς απ’ το να έχει ο άλλος συνεταίρο το κράτος στην τσέπη του διαλέγει τον «άλλο» δρόμο».
Για τον «κόφτη» που θα ενεργοποιηθεί αν αποτύχει το πρόγραμμα:
«Παρότι δεν συμφωνούμε με την Κυβέρνηση, όπως και με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, πάντα πρέπει να ελπίζουμε. Εμείς ελπίζαμε ότι κάποια από τα μέτρα θα οδηγήσουν σε μερική, έστω, ανάκαμψη της οικονομίας για να μην έχουμε χειρότερα μέτρα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα ξεφύγουμε από τα μνημόνια. Επειδή οι πολιτικές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, όπως και των προηγούμενων, είναι λάθος φοβάμαι ότι η χώρα θα πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο. Χρειάζεται λοιπόν μια μεγάλη συμφωνία, ένα new deal, και στο εσωτερικό μέτωπο και με τους Ευρωπαίους. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να είναι μπροστά μια ηγετική ομάδα που θα πείσει και τον κόσμο και τους Ευρωπαίους ότι βλέπει τα πράγματα διαφορετικά».
Για τις πρόωρες εκλογές:
«Η άποψη μου αυτή τη στιγμή είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές πάνω στην δυσαρέσκεια του κόσμου. Θα προσπαθήσει να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση. Αν όμως ο κ.Τσίπρας θεωρήσει ένα πρωί ότι οι εκλογές τον βολεύουν προσωπικά, ότι βολεύουν τον Καμμένο, ότι βολεύουν την παρέα του, θα πάει σε εκλογές. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό».
Για τις τηλεοπτικές άδειες:
«Είναι μία αστεία ιστορία η οποία εξελίσσεται σε μία μεγάλη φάρσα. Το κάθε κανάλι δεν είναι απλά μια επιχείρηση, είναι ένα μέσο που επηρεάζει τη συνείδηση του κόσμου. Σε ενδιαφέρει φυσικά να έχει νόμιμη οικονομική επιφάνεια εκείνος που διεκδικεί ένα κανάλι, να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος, αλλά να έχει και μια πρόταση που να αφορά τον πολιτισμό, την ειδησεογραφία. Όταν βλέπεις εδώ ότι καταθέτει αίτηση ένας άνθρωπος που έχει κάποια χρήματα αλλά και έξι στελέχη που θα φτιάξουν το κανάλι τα οποία είναι υπάλληλοι ενός υπουργού της κυβέρνησης, -υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- ποιος, ακόμη και Συριζαίος, θα πει ότι σταματάμε την εξάρτηση της τηλεόρασης από την πολιτική και τη διαπλοκή; Είναι δυνατόν; Ανερυθρίαστα κιόλας. Θα μου πεις και οι παλαιότεροι δεν έκαναν κάτι τέτοια κόλπα; Δεν βάζαν κάποιους δικούς τους σε κάποιες θέσεις; Αλλά κρυβόντουσαν, φοβόντουσαν μην αποκαλυφθεί. Εδώ έχουμε μια αίτηση που λέει: έξι υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης θα είναι οι άνθρωποι που θα διοικήσουν ένα κανάλι. Το δεχόμαστε αυτό; Το δέχεται αυτό ο αγνός ο αριστερός ψηφοφόρος;»
Για το αν είναι διαβλητή η διαδικασία:
«Αποκαλύπτονται διάφορα…Ότι φάκελοι είχαν ανοίξει, ότι βελτιώθηκαν προσφορές και όλα αυτά τα πράγματα, θυμίζουν μία τριτοκοσμική χώρα. Και να σας πω και κάτι. Είναι κακά τα κανάλια που έχουμε, να τα κλείσουμε. Ποιοι έρχονται όμως να πάρουν τα κανάλια; Δεν είναι πάντα σημαντικό το ποιος έρχεται να πάρει κανάλι; Ο κ. πρωθυπουργός λέει ότι δεν με νοιάζει ποιοι έρχονται. Δεν θα έρθουν τα ευαγή ιδρύματα. Γιατί στην Γαλλία ή την Ισπανία ήταν τα ευαγή ιδρύματα δηλαδή άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια και με τη συμμετοχή φορέων τύπου ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ που διεκδίκησαν τα κανάλια.
Για την κατάσταση στην Τουρκία:
«Στην Τουρκία πάντα είχαμε μία κουτσουρεμένη δημοκρατία. Δεν είναι η δημοκρατία που θέλουμε, όπου η γυναίκα έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν άνδρα. Ο Ερντογάν προσπαθεί από την πίσω πόρτα να βάλει πολύ ισλαμισμό στη δημοκρατία. Μιλάμε για μία χώρα που δεν έχει μια δημοκρατία όπως την εννοούμε στην Ευρώπη. Προσπαθούμε βέβαια να πείσουμε και τους πολιτικούς και τους φορείς και τους επιχειρηματίες στην Τουρκία ότι πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να γίνουν Ευρώπη, βήματα προς τη δημοκρατία. Από εκεί και πέρα η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τις πολλές μικρές αναταράξεις που θα υπάρξουν στη γειτονική χώρα. Διότι εδώ υπάρχει ένα σχέδιο. Γίνεται μία απόπειρα πραξικοπήματος και την επόμενη μέρα ο Ερντογάν διώχνει 3 χιλιάδες δικαστές. Ποιος τους δίκασε; Ποιος ξέρει γιατί διώκονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Υπάρχει ένα πογκρόμ. Πρακτικά εμείς προτείνουμε την ύπαρξη ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως συμβαίνει στην Αμερική. Που σημαίνει τι; Διότι κάποιοι είπαν, “τα κόμματα δηλαδή θα αποφασίσουν”; Στα ύψιστα εθνικά θέματα η απόφαση δεν μπορεί να είναι ενός Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Πρέπει να είναι της ηγεσίας βέβαια, του στρατεύματος που θα δώσει τις πληροφορίες, πρέπει να είναι της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να συμμετάσχει με έναν τρόπο και η αντιπολίτευση. Μιλώ για τα εθνικά θέματα».
Για το προσφυγικό:
«Υπάρχουν νησιά που έχουν πληρώσει πάρα πολύ ακριβά αυτά τα κύματα προσφυγιάς και μεταναστών. Η Μυτιλήνη έχει σχεδόν καταστραφεί οικονομικά από τον τουρισμό. Δεν υπάρχει κανείς καινούργιος επισκέπτης. Το Ποτάμι πρότεινε στην κυβέρνηση τα συγκεκριμένα νησιά της πρώτης γραμμής, αυτά δείξανε και την αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να ενισχυθούν. Πρέπει να ενισχυθεί η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Χίος, η Λέρος, η Κως και να βρούμε τρόπο να δώσουμε στους νησιώτες μας κάτι απ’ αυτά που χάσανε. Φοβάμαι όμως μήπως η Τουρκία θελήσει να επιστρέψει σε παλιές πολιτικές για να εκβιάσει τους Έλληνες και σε σχέση με τους οκτώ που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα. Δηλαδή σου λέει “για να πιέσω την Ελλάδα, να ανοίξω λίγο την στρόφιγγα να έρχονται μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά”. Ελπίζω ότι δεν θα το τολμήσουν, ελπίζω ότι η Γερμανία – γιατί η Γερμανία είχε εγγυηθεί τη σχέση με τον Ερντογάν- θα αντιμετωπίσει αυστηρά μια τέτοια πολιτική και η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ δεν θα δεχτούν πισωγύρισμα από τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με την Τουρκία. Η Τουρκία πήρε αρκετά λεφτά για να φροντίσει τους πρόσφυγες, για να φροντίσει τους μετανάστες για να μην αφήνει τους ανθρώπους να πέφτουνε στο Αιγαίο και να πνίγονται».
Για τα ασυνόδευτα παιδιά:
«Είχαμε κάνει μια πρόταση η οποία με κάποιον τρόπο υλοποιείται έστω δειλά. Τα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά που βρέθηκαν στην Ελλάδα να πάνε σε ειδικές δομές, να μάθουν ελληνικά, να πάνε σχολείο και να μείνουν εδώ. Είναι παιδιά μας! Τα παιδιά 5 χρονών, 7 χρονών, 10 χρονών που έρχονται από μια άγνωστη χώρα, έχουν χάσει τους γονείς τους, είναι εδώ και πρέπει να τα φροντίσουμε όπως φροντίζεις τα παιδιά σου. Στους ενήλικες όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ή θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σε αυτόν τον τρόπο ζωής που έχουμε εδώ ή να επιστρέψουν αν το θέλουν στις δικές τους πατρίδες εάν θέλουν να τηρήσουν κάποια άλλα ήθη και έθιμα. Και δεν εννοώ τα ήθη και τα έθιμα που όλοι σεβόμαστε εννοώ πράγματα που προσβάλλουν τη δυτική κουλτούρα. Δεν θέλω να γίνω πιο αναλυτικός αλλά έχουμε κρούσματα για κακοδιαχείριση γυναικών και στο Ελληνικό και σε άλλες περιοχές, τα οποία δεν πρέπει να τα επιτρέψει ο πολιτισμός μας».
Για το πώς θα κινηθεί o ίδιος και το Ποτάμι:«Ο στόχος μας από δω και πέρα είναι διπλός. Το ένα είναι η βελτίωση της ζωής των Ελλήνων. Καθημερινά κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις δεν περιμένουμε τη δεύτερη πολιτική παρουσία: να έρθει ο Μητσοτάκης να τα λύσει ή να έρθει κάποιος άλλος να τα λύσει. Κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση. Ελάχιστες γίνονται δεκτές αλλά αυτός είναι ο ρόλος ενός κόμματος: να βελτιώνει την ζωή των Ελλήνων. Και το δεύτερο είναι ότι πρέπει και προσπαθούμε να χτίσουμε ένα κίνημα μεταρρυθμιστικό, ένα κίνημα που και το Ποτάμι θα είναι μέρος του. Είναι αυτό που λέμε: ένα νέο μεγάλο κεντρώο φορέα. Με φιλελεύθερους πολίτες με μεταρρυθμιστές αριστερούς, με έναν ευρύτερο χώρο δηλαδή που αυτή την στιγμή διεκδικεί τις μεγάλες αλλαγές. Εμείς εκεί θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και εμείς θα συνεχίσουμε μόνοι μας. Όταν λέω μόνοι μας εννοώ ότι θα συνεχίσουμε μόνοι μας προσπαθώντας να δημιουργήσουμε πάντα κάτι μεγαλύτερο, κάτι καινούργιο. Δεν θέλουμε να βρούμε στέγη, να καταφύγουμε σε κάποιο άλλο κόμμα ή να κάνουμε ομοσπονδία με κάποιο άλλο κόμμα. Είμαστε όμως στην πρώτη γραμμή για να επιχειρήσουμε το φθινόπωρο, τον χειμώνα που μας έρχεται, την ύπαρξη ενός καινούργιου, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού φορέα με δυναμικές προτάσεις αλλαγής, με δυναμικές προτάσεις για να ξαναζωντανέψει η ελληνική οικονομία».