Συνάντηση Γ. Λαμπρόπουλου με Μ. Χρυσοχοϊδη για την εξέλιξη των έργων στην Μεσσηνία

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΣυ­νάν­τη­ση εί­χε σή­με­ρα ο Βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Γιά­ννης Λαμ­πρό­που­λος με τον Υ­πουρ­γό Υ­πο­δο­μών Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ϊ­δη, προ­κει­μέ­νου να συ­ζη­τή­σουν, για τις ε­ξε­λί­ξεις που υ­πάρ­χουν σε έρ­γα που α­φο­ρούν την Μεσ­ση­νί­α.

Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Λαμ­πρό­που­λος στη δή­λω­ση του α­να­φέ­ρει:

«Εί­χα συ­νάν­τη­ση στο Υ­πουρ­γεί­ο Υ­πο­δο­μών με τον Υ­πουρ­γό κ. Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ϊ­δη με τον ο­ποί­ο συ­ζη­τή­σα­με :

1.]  Για την πο­ρεί­α ο­λο­κλή­ρω­σης του πε­ρι­φε­ρεια­κού δα­κτυ­λί­ου της Κα­λα­μά­τας και του τμή­μα­τος Λεύ­κτρο – Σπάρ­τη.

Ο Υ­πουρ­γός α­πάν­τη­σε πως τε­λει­ώ­νουν οι συ­ζη­τή­σεις με την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Ε­πι­τρο­πή για την ε­πί­λυ­ση του προ­βλή­μα­τος που α­νέ­κυ­ψε με­τά α­πό την α­παί­τη­ση της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Τρά­πε­ζας Ε­πεν­δύ­σε­ων να δο­θούν ε­πι­πρό­σθε­τες εγ­γυ­ή­σεις του Ελ­λη­νι­κού Δη­μο­σί­ου , για την χρο­νι­κή πε­ρί­ο­δο α­πό το 2017 και με­τά και για την α­πί­θα­νη πε­ρί­πτω­ση μεί­ω­σης της κυ­κλο­φο­ρί­ας και δι­α­βε­βαί­ω­σε πως σε σύν­το­μο χρό­νο θα έλ­θει στην Βου­λή για κύ­ρω­ση η σύμ­βα­ση και έ­τσι τα δύ­ο έρ­γα θα ξα­ναρ­χί­σουν.

2.] Για τον δρό­μο Τσα­κώ­νας – Κα­λό Νε­ρό, ο κ. Χρυ­σο­χο­ϊ­δης δι­α­βε­βαί­ω­σε πως θα γί­νει ά­με­ση δη­μο­πρά­τη­ση των υ­πο­λει­πό­με­νων με­λε­τών , ώ­στε να δη­μο­πρα­τη­θεί το έρ­γο το φθι­νό­πω­ρο .

3.] Για τον ε­σω­τε­ρι­κό ο­δι­κό ά­ξο­να Κα­λα­μά­τας – Με­θώ­νης , θα προ­χω­ρή­σουν οι συ­ζη­τή­σεις, ώ­στε να κα­τα­λή­ξει το Υ­πουρ­γεί­ο σε ο­ρι­στι­κές α­πο­φά­σεις .

4.] Για την λει­τουρ­γί­α ε­ξό­δου – ει­σό­δου στο τμή­μα Τσα­κώ­νας – Κα­λα­μά­τας προ­κει­μέ­νου να ε­ξυ­πη­ρε­τούν­ται ο Με­λι­γα­λάς , η Βα­λύ­ρα και η ευ­ρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή της Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης , ο Υ­πουρ­γός δε­σμεύ­τη­κε να ε­πα­νε­ξε­τά­σει το θέ­μα και έ­δω­σε εν­το­λή να το­πο­θε­τη­θούν πι­να­κί­δες για την δι­ευ­κό­λυν­ση των δι­ερ­χο­μέ­νων.

5.] Για την δι­ά­βα­ση , στις γραμ­μές του τραί­νου , στην πε­ρι­ο­χή της Θου­ρί­ας, έ­δω­σε εν­το­λή να α­νοί­ξει γρή­γο­ρα ώ­στε να έ­χουν εύ­κο­λη πρό­σβα­ση στα α­γρο­κτή­μα­τα οι κά­τοι­κοι.

Στην συ­νάν­τη­ση πα­ρευ­ρί­σκον­το α­κό­μη ο κ. Γιά­ννης Καρ­νέ­σης Δι­ευ­θυν­τής ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ   και άλ­λοι υ­πη­ρε­σια­κοί πα­ρά­γον­τες .»