ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει ακροδεξιό παρακράτος μέσα στο Μαξίμου με τις ευλογίες Σαμαρά»

maksimou3«Να φύ­γει τώ­ρα η κυ­βέρ­νη­ση» ζη­τά­ει με α­να­κοί­νω­σή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που χα­ρα­κτη­ρί­ζει, πα­ράλ­λη­λα, την υ­πό­θε­ση Μπαλ­τά­κου ως «κό­λα­φο» για τον πρω­θυ­πουρ­γό και κά­νει λό­γο για ύ­παρ­ξη «ε­νός α­κρο­δε­ξιού πα­ρα­κρά­τους μέ­σα στο Μα­ξί­μου, υ­πό τις ευ­λο­γί­ες Σα­μα­ρά».

Σε α­να­κοί­νω­σή του ο ΣΥΡΙΖΑ ση­μει­ώ­νει ό­τι «η εκ­κω­φαν­τι­κή σι­ω­πή της κυ­βέρ­νη­σης και του πρω­θυ­πουρ­γού συ­νι­στά μεί­ζον πο­λι­τι­κό θέ­μα. Ο κ. Σα­μα­ράς δεν μπο­ρεί άλ­λο να κρύ­βε­ται. Οι συ­νο­μι­λί­ες Μπαλ­τά­κου- Κα­σι­διά­ρη α­πο­δει­κνύ­ουν πέ­ραν πά­σης αμ­φι­βο­λί­ας την ύ­παρ­ξη δια­ύλων ε­πι­κοι­νω­νί­ας με­τα­ξύ του Μα­ξί­μου και της Χρυ­σής Αυ­γής στο α­νώ­τε­ρο ε­πί­πε­δο».

Σύμ­φω­να με το κόμ­μα της α­ξι­ω­μα­τι­κής αν­τι­πο­λί­τευ­σης, «ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της κυ­βέρ­νη­σης, έ­νας α­πό τους πιο έμ­πι­στους συ­νερ­γά­τες του πρω­θυ­πουρ­γού, εί­χε α­να­λά­βει το ρό­λο του εκ­προ­σώ­που του κ. Σα­μα­ρά σε αυ­τή την α­νί­ε­ρη συμ­μα­χί­α με σκο­πό να υ­λο­ποι­ή­σουν α­πό κοι­νού τα βρώ­μι­κα τους σχέ­δια ε­νάν­τια στο λα­ϊ­κό κί­νη­μα. Η Χρυ­σή Αυ­γή που θέ­λει μά­ται­α να πα­ρου­σια­στεί ως αν­τι­συ­στη­μι­κός κέρ­βε­ρος που δι­ώ­κε­ται για τις ι­δέ­ες της, συ­νο­μι­λού­σε με συ­νερ­γά­τη του πρω­θυ­πουρ­γού, ό­πως αρ­μό­ζει σε έ­να σκυ­λά­κι κα­να­πέ».
Κα­τα­λή­γον­τας, ο ΣΥΡΙΖΑ το­νί­ζει ό­τι «η ύ­παρ­ξη ε­νός α­κρο­δε­ξιού πα­ρα­κρά­τους μέ­σα στο Μα­ξί­μου, υ­πό τις ευ­λο­γί­ες Σα­μα­ρά, α­πο­τε­λεί πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Η πα­ρου­σί­α αυ­τής της κυ­βέρ­νη­σης υ­πο­νο­μεύ­ει τη δη­μο­κρα­τί­α και ι­σο­πε­δώ­νει την κοι­νω­νί­α με τη μνη­μο­νια­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα. Κά­θε μέ­ρα που περ­νά με αυ­τήν την κυ­βέρ­νη­ση στην ε­ξου­σί­α εί­ναι κα­τα­στρο­φι­κή. Πρέ­πει να φύ­γουν».

eklogika.gr