Τιμήθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κουρκουλής, συνταξιούχος εφημέριος της ενορίας Αγ. Νικολάου Πεταλιδίου

Εγκαινιάστηκε  η αίθουσα εκδηλώσεων πολιτισμού στο Πεταλίδι.

Διπλή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Πεταλίδι, όπου τιμήθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κουρκουλής, συνταξιούχος εφημέριος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πεταλιδίου και εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από το ΚΕΠ Πεταλιδίου, ως αίθουσα εκδηλώσεων πολιτισμού.

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εγκαινίασε την αίθουσα και απηύθυνε χαιρετισμό. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στην τοποθέτησή του εξήρε το έργο της πολυετούς διακονίας του πρωτοπρεσβύτερου π. Δημητρίου στο Πεταλίδι και αναφέρθηκε στην παράδοση της ανακαινισμένης αίθουσας.

Νωρίτερα, παρουσιάστηκε ένα σύντομο ιστορικό της αίθουσας που από αποθήκη του ΑΣΟ, μετατράπηκε το 2009 σε αίθουσα εκδηλώσεων, το 2019 έως 2022 διαμορφώθηκε με τις ανάλογες τεχνικές προδιαγραφές σε Δημοτικό Σχολείο και τώρα διαμορφώθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά, παρουσιάστηκαν από την διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου, η ζωή και το έργο του π. Δημητρίου. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον π. Δημήτριο Κουρκουλή, από τον Δήμο Μεσσήνης και την Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου, μία εικόνα-αγιογραφία του Αγίου Βησσαρίωνα εκ Πεταλιδίου από τον Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου και ένα βιβλίο φωτογραφικό άλμπουμ με τη ζωή και το έργο του από το Λύκειο Πεταλιδίου.

 Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδι-ύμνο για τον Άγιο Βησσαρίωνα και χορούς από τη χορωδία και την χορευτική ομάδα του Λυκείου Πεταλιδίου, αντίστοιχα. Η οικογένεια του ιερέα, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή και η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο, που είχε επιμεληθεί ο Σύλλογος Γυναικών Πεταλιδίου, με πλάνα από τον Ι.Ν. Ζωδόχου Πηγής και Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πεταλιδίου, όπου συνόψιζε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του π. Δημητρίου για τα 52 χρόνια της διακονίας του στο Πεταλίδι.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης, ο Σύλλογος Γυναικών Πεταλιδίου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου και το Γενικό Λύκειο Πεταλιδίου.