Τιμή στους αδικοχαμένους πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Με μία σεμνή, αλλά ουσιαστική για την απόδοση τιμής στους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τα Ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής. την 8η Φεβρουαρίου 1944, τελέστηκε χθες στην Καλαμάτα, τρισάγιο και τελετή μνήμης, στο κενοτάφιο, καθώς  και στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού.

79 χρόνια μετά παραμένει ζωντανή η μνήμη τους, όπως επίσης και η ανείπωτη θηριωδία , που οδήγησε στο θάνατο  153 αθώους πατριώτες.

Η ναζιστική θηριωδία και όσα τραγικά επακολούθησαν, δεν πρέπει ποτέ να περάσουν στη λήθη, διότι είναι βαρύς ο φόρος αίματος που πλήρωσε η πατρίδα μας.

Πρέπει να είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο των αδικοχαμένων Ελλήνων και να βροντοφωνάζουμε ένα βροντερό ΟΧΙ στον ολοκληρωτισμό, στον πόλεμο, στο μίσος.

Η πρώην Περιφερειακή Αρχή του κ.Τατούλη, έκανε αποδεκτό το αίτημα πολλών χρόνων του κ.Θεόδωρου Μπρεδήμα , για την ανέγερση μνημείου στο παλιό Στρατόπεδο Παπαφλέσσα και για το σκοπό αυτό, διεξήχθη Πανελλήνιος διαγωνισμός, ενώ η αρμόδια Επιτροπή που συνεστήθη με την καθοδήγηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εικαστικών  Τεχνών Ελλάδος ,ολοκλήρωσε το μνημείο που τιμά πλέον τη θυσία των αδικοχαμένων πατριωτών.

Δυστυχώς η σημερινή Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα, δεν ολοκλήρωσε ως όφειλε την παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο του ανεγερθέντος μνημείου και ευτυχώς παρενέβην ο Δήμος Καλαμάτας , ο οποίος ανέλαβε και τις σχετικές εργασίες.

Οι θυσίες των Ελλήνων, πρέπει να μας ενώνουν , να μας παραδειγματίζουν και να μας καθοδηγούν, να σεβόμαστε και να πολεμάμε για την ελευθερία και την πατρίδα.

Αθάνατοι και αιωνία η μνήμη τους!


Η Αντωνία Μπούζα είναι Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου – Υπεύθυνη Μεσσηνίας «Νέας Πελοποννήσου».