Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Αρκαδίας με την Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε ο Β. Γούργαρης

gourgarisΟ Υ­πο­ψή­φιος Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Αρ­κα­δί­ας με την «Λα­ϊ­κή Συ­σπεί­ρω­ση» Βαγ­γέ­λης Γούρ­γα­ρης σε συ­νέν­τευ­ξη τύ­που πα­ρου­σί­α­σε τους υ­πο­ψή­φιους πε­ρι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους της Π. Ε. Αρ­κα­δί­ας.

Ο κ. Γούρ­γα­ρης στην ο­μι­λί­α τό­νι­σε:

«Ο­λο­κλη­ρώ­νου­με την κα­τάρ­τι­ση των συν­δυα­σμών μας και α­πευ­θυ­νό­μα­στε στο λα­ό, α­πευ­θυ­νό­μα­στε στους ερ­γά­τες και στους υ­παλ­λή­λους, στους α­γρό­τες, στους άλ­λους βι­ο­πα­λαι­στές της πό­λης και του χω­ριού, τις οι­κο­γέ­νει­ές τους, τα παι­διά τους, και τους λέ­με. Α­ξι­ο­ποι­ή­στε την ευ­και­ρί­α που σας δί­νε­τε τώ­ρα με τις ε­κλο­γές.

Στη­ρίξ­τε α­πο­φα­σι­στι­κά το ψη­φο­δέλ­τιο της Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης για την Πε­ρι­φέ­ρεια και τους Δή­μους στην Πε­λο­πόν­νη­σο, το ψη­φο­δέλ­τιο του ΚΚΕ για την Ευ­ρω­βου­λή για να φτια­χτεί μια γε­ρή αν­τι­πο­λί­τευ­ση, ερ­γα­τι­κή και λα­ϊ­κή, που θα φρε­νά­ρει τα κα­ται­γι­στι­κά αν­τι­λα­ϊ­κά μέ­τρα, και θα δρο­μο­λο­γή­σει κα­τά­στα­ση που θα δι­α­σφα­λί­ζει την ι­κα­νο­ποί­η­ση των λα­ϊ­κών α­ναγ­κών.

Κα­τα­δι­κά­στε χω­ρίς πα­ρερ­μη­νεί­ες την αν­τι­λα­ϊ­κή πο­λι­τι­κή της ΕΕ που συν­δι­α­μορ­φώ­νουν, υ­πο­γρά­φουν και υ­λο­ποι­ούν οι κυ­βερ­νή­σεις των κρα­τών μελ­λών, δε­ξι­ές και α­ρι­στε­ρές, προ­ο­δευ­τι­κές και συν­τη­ρη­τι­κές, με συμ­με­το­χή και συ­νέ­νο­χα τα κόμ­μα­τα της πα­ρέ­ας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι­μω­ρή­στε τα κόμ­μα­τα του ευ­ρω­μο­νό­δρο­μου και τα στη­ρίγ­μα­τά τους σε Δή­μους και Πε­ρι­φέ­ρεια για­τί εί­παν ψέ­μα­τα στο λα­ό:

Ό­τι με την έν­τα­ξη στην ΕΟΚ τα α­γρο­τι­κά μας προ­ϊ­όν­τα θα κα­τα­κλύ­σουν την α­γο­ρά των 300 ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων πε­λα­τών, ό­τι θα τρώ­με με χρυ­σά κου­τά­λια

Ό­τι με την ΟΝΕ και το ευ­ρώ θω­ρα­κί­ζου­με τη χώ­ρα, δυ­να­μώ­νου­με την Ελ­λά­δα

Ό­τι με τον Κα­πο­δί­στρια πα­λαι­ό­τε­ρα και τον Καλ­λι­κρά­τη θα εί­χα­με α­νά­πτυ­ξη ευ­η­με­ρί­α και άλ­λα τέ­τοι­α

Στη­ρίξ­τε το ΚΚΕ για­τί σας εί­πε την α­λή­θεια, εί­ναι α­νυ­πο­χώ­ρη­το στην κα­θη­με­ρι­νή πά­λη, έ­χει πρό­τα­ση δι­ε­ξό­δου που εί­ναι σε ό­φε­λος του λα­ού.

Στο Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Πε­λο­πον­νή­σου ό­πως και στους Δή­μους συγ­κρού­ον­ται δυ­ο γραμ­μές που αν­τα­να­κλούν τους δύ­ο δρό­μους α­νά­πτυ­ξης ο έ­νας για την δι­α­μόρ­φω­ση υ­πο­δο­μών, την α­δει­ο­δό­τη­ση και τα κί­νη­τρα δι­ευ­κό­λυν­σης των ε­πεν­δυ­τι­κών σχε­δια­σμών ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων κύ­ρια στους το­μείς ε­νέρ­γειας, του­ρι­σμού για υ­ψη­λά βα­λάν­τια, α­γρο­το­κτη­νο­τρο­φι­κό, δι­κτύ­ων με­τα­φο­ράς, δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των και των υ­δά­τι­νων πό­ρων. Το­μείς που τα υ­περ­συ­σω­ρευ­μέ­να κε­φά­λαι­α α­να­ζη­τούν δι­έ­ξο­δο για κερ­δο­φο­ρί­α. Σ’ αυ­τό το δρό­μο συ­ναι­νούν κι υ­πη­ρε­τούν με το δι­κό τους τρό­πο ό­λες οι δυ­νά­μεις του ευ­ρω­μο­νό­δρο­μου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λοι­ποί δο­ρυ­φό­ροι.

Ο άλ­λος εί­ναι ο δρό­μος του α­γώ­να, α­πό­κρου­σης της ε­πί­θε­σης που δέ­χε­ται ο λα­ός, βελ­τί­ω­σης της ζω­ής μας ό­σο εί­ναι δυ­να­τό, με μέ­τρα α­να­κού­φι­σης των α­νέρ­γων και των οι­κο­γε­νει­ών τους, με μέ­τρα στή­ρι­ξης των α­γρο­το­κτη­νο­τρό­φων και αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων, με έρ­γα αν­τι­πλημ­μυ­ρι­κής και αν­τι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, αν­τι­σει­σμι­κής θω­ρά­κι­σης, στην προ­ο­πτι­κή ο ί­διος ο λα­ός να κά­νει κου­μάν­το στον πλού­το που πα­ρά­γει. Σ’ αυ­τό το δρό­μο συν­τάσ­σον­ται και πα­λεύ­ουν στα­θε­ρά και α­τα­λάν­τευ­τα, το ΚΚΕ, η Λα­ϊ­κή Συ­σπεί­ρω­ση, το τα­ξι­κό κί­νη­μα.

Η πλει­ο­ψη­φί­α του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου (Πε­Συ) στα­θε­ρά α­νοί­γει δρό­μους στο πλευ­ρό των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων, ευ­αί­σθη­τοι στα αι­τή­μα­τά τους και α­συγ­κί­νη­τοι στους κα­η­μούς και στα βά­σα­να του λα­ού.

Αυ­τοί που αλ­λά­ζουν τα κόμ­μα­τα α­στι­κής δι­α­χεί­ρι­σης σαν τα που­κά­μι­σα και για χρό­νια, α­πό δι­ά­φο­ρες θέ­σεις υ­λο­ποί­η­σαν τις αν­τι­λα­ϊ­κές πο­λι­τι­κές, πα­ρου­σι­ά­ζον­ται σαν α­νε­ξάρ­τη­τοι, α­δέ­σμευ­τοι και α­κομ­μά­τι­στοι.

Έ­χει πεί­ρα ο λα­ός α­πό δή­θεν αν­τάρ­τες, α­νε­ξάρ­τη­τους, α­πό τουρ­λού και πο­λυ­συλ­λε­κτι­κά ψη­φο­δέλ­τια, ό­που α­θροί­ζον­ται στε­λέ­χη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. μέ­χρι να κλέ­ψουν την ψή­φο του λα­ού. Με­τά α­πό κοι­νού υ­λο­ποί­η­σαν ή στή­ρι­ξαν στην Πε­ρι­φέ­ρεια και στους Δή­μους αυ­τή τη βάρ­βα­ρη αν­τι­λα­ϊ­κή πο­λι­τι­κή. Α­πό τους 26 Δή­μους στην Πε­λο­πόν­νη­σο μό­νο στους 4 ο ΣΥΡΙΖΑ κα­τέ­βα­σε ψη­φο­δέλ­τια. Στους υ­πό­λοι­πους ό­χι μό­νο κα­τέ­βη­κε με τις δυ­νά­μεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλ­λά πή­ραν και θέ­σεις ά­σκη­σης ε­ξου­σί­ας (αν­τι­δή­μαρ­χοι, πρό­ε­δροι δη­μο­τι­κών συμ­βου­λί­ων ε­πι­τρο­πές κλπ).

Κα­μιά εμ­πι­στο­σύ­νη σε πα­λιά και φθαρ­μέ­να υ­λι­κά, σε νέ­ους σω­τή­ρες, δου­λεύ­ουν για κομ­μα­τι­κά και ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρον­τα, έ­χουν προ­σω­πι­κούς υ­πο­λο­γι­σμούς και φι­λο­δο­ξί­ες. Κα­μιά εμ­πι­στο­σύ­νη στα πο­λι­τι­κά πρό­σω­πα που «έ­φυ­γαν» α­πό τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συγ­κρό­τη­σαν νέ­α σχή­μα­τα εν­τός των τει­χών.

Γυ­ρί­ζου­με την πλά­τη στους ε­κλε­κτούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δο­ρυ­φό­ρων τους κα­θα­ρών ή κα­λυμ­μέ­νων.

Ρί­χνου­με μαύ­ρο στους χρυ­σαυ­γί­τες που συγ­κρό­τη­σαν ψη­φο­δέλ­τιο στην Πε­λο­πόν­νη­σο, τους πρέ­πει α­πο­μό­νω­ση, για­τί εί­ναι του συ­στή­μα­τος. Θέ­λουν να τσα­κί­σουν το λα­ϊ­κό κί­νη­μα και να μπο­λιά­σουν τη νε­ο­λαί­α με τον αν­τι­κομ­μου­νι­σμό και άλ­λες αν­τι­δρα­στι­κές αν­τι­λή­ψεις. Στη­ρί­ζον­ται και δου­λεύ­ουν για βι­ο­μη­χά­νους, ε­φο­πλι­στές και με­γα­λο­ερ­γο­δό­τες.

Ερ­γά­τη, ά­νερ­γε, αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νε, α­γρό­τη, νέ­ε και νέ­α

Ψή­φι­σε το ψη­φο­δέλ­τιο του ΚΚΕ στην Ευ­ρω­βου­λή και στα ψη­φο­δέλ­τια της Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου και στους Δή­μους, για να έ­χεις πιο πολ­λούς λα­ϊ­κούς α­γω­νι­στές ε­κλεγ­μέ­νους σ’ αυ­τά τα όρ­γα­να. Για να δυ­να­μώ­σει η ερ­γα­τι­κή λα­ϊ­κή αν­τι­πο­λί­τευ­ση στην αν­τι­λα­ϊ­κή πο­λι­τι­κή των κυ­βερ­νή­σε­ων και της ΕΕ.

Τώ­ρα ξέ­ρεις ό­τι η ΕΕ εί­ναι μια λυ­κο­συμ­μα­χί­α προ­α­σπί­ζει τα κα­πι­τα­λι­στι­κά συμ­φέ­ρον­τα. Η Πε­ρι­φέ­ρεια και οι Δή­μοι εί­ναι το το­πι­κό κρά­τος στή­ρι­ξης και υ­λο­ποί­η­σης αυ­τής της αν­τι­λα­ϊ­κής πο­λι­τι­κής.

Πιο ι­σχυ­ρό ΚΚΕ στην Ευ­ρω­βου­λή

Πιο ι­σχυ­ρή η «Λα­ϊ­κή Συ­σπεί­ρω­ση» στην Πε­ρι­φέ­ρεια και στους Δή­μους στην Πε­λο­πόν­νη­σο για να δυ­να­μώ­σει μέ­σα κι έ­ξω α­πό αυ­τά τα όρ­γα­να η πά­λη του λα­ού. Να αν­τι­πα­λέ­ψει τα χει­ρό­τε­ρα που σου ε­τοι­μά­ζουν και το ξέ­ρεις. Για ν’ α­νοί­ξει ο δρό­μος για μι­κρές και με­γα­λύ­τε­ρες κα­τα­κτή­σεις.

Ο λα­ός της Πε­λο­πον­νή­σου έ­χει πεί­ρα και υ­πο­χρέ­ω­ση να α­πορ­ρί­ψει α­πο­φα­σι­στι­κά τα «πυ­ρο­τε­χνή­μα­τα» που πε­τά­νε οι υ­πο­ψή­φιοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και οι δο­ρυ­φό­ροι τους, να τους κα­τα­ψη­φί­σει μα­ζι­κά στις ερ­χό­με­νες ε­κλο­γές, για­τί παί­ζουν πραγ­μα­τι­κά με τις α­γω­νί­ες του λα­ού της πε­ρι­ο­χής και α­πο­κρύ­πτουν σκό­πι­μα ό­τι η πο­λι­τι­κή που υ­πε­ρα­σπί­ζον­ται, εί­ναι αυ­τή που ο­δή­γη­σε το λα­ό στην α­νερ­γί­α και τη φτώ­χια, για να αυ­ξή­σει η πλου­το­κρα­τί­α τα κέρ­δη της.

Ού­τε τα πυ­ρο­τε­χνή­μα­τα ού­τε η σκό­νη που ση­κώ­νου­νε ού­τε η αν­ταλ­λα­γή ύ­βρε­ων με­τα­ξύ τους, που θα εν­τα­θεί ό­σο θα πλη­σι­ά­ζου­με προς τις ε­κλο­γές, δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ό­τι ό­λοι τους υ­πη­ρε­τούν αυ­τή την κα­τα­στρο­φι­κή πο­λι­τι­κή.

Η α­πάν­τη­ση εί­ναι μια Ψη­φί­ζου­με-δυ­να­μώ­νου­με το ΚΚΕ παν­τού στην Ευ­ρω­βου­λή, στο Δή­μο στην Πε­ρι­φέ­ρεια με το ψη­φο­δέλ­τιο της Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης.»

Οι υ­πο­ψή­φιοι πε­ρι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λοι της Π.Ε. Αρ­κα­δί­ας με την Λα­ϊ­κή Συ­σπεί­ρω­ση εί­ναι:

  1. Βερ­γέ­της Η­λί­ας, ερ­γα­ζό­με­νος στα ο­ρυ­χεί­α της ΔΕΗ και Γραμ­μα­τέ­ας του ΔΣ του Σω­μα­τεί­ου Ερ­γα­ζο­μέ­νων στην Ε­νέρ­γεια Ν. Πε­λο­πον­νή­σου
  2. Κα­τσι­ρούμ­πας Γι­ώρ­γος, ερ­γα­ζό­με­νος στο Δή­μο Με­γα­λό­πο­λης
  3. Αρ­φά­νης Πα­να­γι­ώ­της, Έμ­πο­ρος και Αν­τι­πρό­σω­πος της ΕΣΕΕ
  4. Πα­ρα­σκευ­ο­πού­λου – Μουρ­γε­λά Ε­λέ­νη, συν­τα­ξι­ού­χος εκ­παι­δευ­τι­κός, πρό­ε­δρος της Ε­πι­τρο­πής Ει­ρή­νης Αρ­κα­δί­ας
  5. Πα­σπά­της Γε­ώρ­γιος, Αυ­το­κι­νη­τι­στής, Πρό­ε­δρος του Σω­μα­τεί­ου Αυ­το­κι­νη­τι­στών Νό­τιας Ελ­λά­δας και αν­τι­πρό­σω­πος της ΟΦΑΕ
  6. Σιά­σιος Ευ­στά­θιος, συν­τα­ξι­ού­χος οι­κο­δό­μος
  7. Μπρού­σκα­ρης Βαγ­γέ­λης, συν­τα­ξι­ού­χος του ΚΤΕΛ Αρ­κα­δί­ας
  8. Πα­νού­ση Πα­να­γι­ώ­τα, μέ­λος ΔΣ του ΕΚ Αρ­κα­δί­ας, στέ­λε­χος του ΚΚΕ