Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Καλαμάτα

anaptiksiΤην αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κ.ά., πραγματεύονται οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας, το οποίο διοργανώνει, την προσεχή Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο ELITE, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) – Βουλγαρία, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) – Ρουμανία και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

To συνέδριο, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, είναι διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο 2 – 3 Σεπτεμβρίου) κι έχουν υποβληθεί σ’ αυτό 172 επιστημονικές εργασίες από 33 χώρες και από τις 5 Ηπείρους. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών, από 80 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (19 από την Ελλάδα και 61 από τις υπόλοιπες 32 χώρες).

Όλες οι εργασίες και τ’ αποτελέσματα των ερευνών, που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά και αφορούν όλους τους τομείς της οικονομικής επιστήμης, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο, θ’ αναπτυχθούν στην αγγλική γλώσσα, πλην αυτές που θα κάνουν οι κεντρικοί ομιλητές και διεθνούς κύρους καθηγητές: Λιαργκόβας Παναγιώτης, Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος, που αντίστοιχα θ’ αναπτύξουν: «Τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα: Τι πήγε στραβά;”, “Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη ή ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις” και “Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα: Απαραίτητες συνθήκες”.

Οι σύνεδροι τoν ελεύθερο χρόνο τους θα γνωρίσουν τα μεσσηνιακά παραδοσιακά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ με το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, θα επισκεφτούν την Αρχαία Μεσσήνη. Μέγας και μοναδικός χορηγός του Συνεδρίου είναι το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο oικονομολόγος, αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Τεχνολογίας, Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Δημήτριος Π. Πετρόπουλος, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Σκοπός του συνεδρίου είναι κατ’ αρχήν να ενδυναμώσει την παρουσία του ΤΕΙ Πελοποννήσου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Να δώσει τη δυνατότητα, κυρίως σε νέους ερευνητές, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νέες συνεργασίες και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, ευελπιστούμε να φανούν χρήσιμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Τέλος, ένα διεθνές συνέδριο έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, όπως την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής σαν τουριστικό προορισμό, τη γνωριμία των συνέδρων με τα τοπικά μας προϊόντα».

dikaiologitika.gr