Τρικυμία στην Κυβέρνηση για ΕΣΡ και ανασχηματισμό

Τι κρύβει η απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει για Πρόεδρο του ΕΣΡ  τον Βύρωνα Πολύδωρα

maksimou1Με ισχυρές τρικυμίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και με πολλά ακόμη θολά σημεία στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ξεκινάει η εβδομάδα για την κυβέρνηση. Όσο οι πιέσεις για το ξεκαθάρισμα στο τηλεοπτικό τοπίο που προκάλεσε το απόλυτο «μπάχαλο» τόσο στο τηλεοπτικό, όσο και στο πολιτικό πεδίο, με υψηλό κόστος για την κυβέρνηση, τα σενάρια του ανασχηματισμού, αλλά και κι αυτό των πρόωρων εκλογών επιστρέφουν ακόμη πιο έντονα στο τραπέζι.

Το ασφυκτικό περιβάλλον στο Μαξίμου, μαρτυράει και τον αδύναμο τρόπο από την πλευρά της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση της κρίσης που έχει να αντιμετωπίσει.

Ελιγμός με Πολύδωρα

Μπροστά στο θολό τοπίο και στις αντιδράσεις της ΝΔ στο θέμα του ΕΣΡ, η κυβέρνηση επιχείρησε τον ελιγμό «Πολύδωρα» προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιπολιτευτικές αντιδράσεις προτείνοντας για πρόεδρο του ΕΣΡ τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΝΔ, Βύρωνα Πολύδωρα. Την ίδια στιγμή όμως φαίνεται ότι η επιλογή προσώπου έχει αντίκτυπο τόσο στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι στο κυβερνών κόμμα δεν πιστεύουν πλέον ότι η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μπορεί να δώσει λύση και μάλλον είναι θέμα χρόνου η απόσυρσή της, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο.

Η επιλογή του κ. Πολύδωρα προκάλεσε νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, καθώς το Μαξίμου εξέπεμψε για μια ακόμη φορά λάθος μηνύματα προς το εσωτερικό της παράταξης, αλλά και προχειρότητα στις πολιτικές του κινήσεις.

Ανασχηματισμός

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν είναι τυχαίο οτι επανήλθαν στην κυβερνητική ηγεσία οι συζητήσεις για τον ανασχηματισμό, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τη διαρροή του Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη το πρωί ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι τώρα στις προτεραιότητες, ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν στην επιστράτευση αυτού του πολιτικού χαρτιού, ακόμη και για τις αρχές αυτής της εβδομάδας!

Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούν ότι την κυβέρνηση την περιμένει ένα εφιαλτικό δεκαήμερο, καθώς είναι εγκλωβισμένη σε μια ατζέντα, που ανεξάρτητα από το πώς κινείται η αντιπολίτευση, την ίδια δεν την βοηθά. Τουναντίον, διαμορφώνει την αίσθηση ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί μείζονες κρίσεις. Το Μαξίμου αρχίζει πλέον να μετρά τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης ως προς την αίσθηση της πολιτικής αστάθειας, που ενισχύεται με διόλου θετικά αποτελέσματα για τη γενικότερη πορεία που προσπαθεί να χαράξει.

parapolitika.gr