Άγνοια δήλωσε ο δήμαρχος… για την θωράκιση της πόλης σε περίπτωση πλημμύρας

Γράφει ο Σπύρος Χανδρινός

Ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου και με δεδομένο ότι η πόλη μας έχει πληρώσει με τραγικό τρόπο πριν μερικά χρόνια πλημμυρικά φαινόμενα, θεώρησα υποχρέωσή μου να αναδείξω στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της προετοιμασίας για την προστασία των περιοχών του ευρύτερου Δήμου Καλαμάτας από παρόμοια φαινόμενα!

Ζήτησα να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή για τον βαθμό ετοιμότητας σχετικά με την θωράκιση της πόλης σε περίπτωση πλημμύρας! Ζήτησα συγκεκριμένα στοιχεία για τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών ενώ παράλληλα επεσήμανα τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε δρόμους της Καλαμάτας με τα μπουρίνια  των προηγούμενων ημερών!

Η απάντηση που έλαβα από τον κύριο δήμαρχο είναι πραγματικά μία ακόμα απόδειξη ανευθυνότητας, αφού δεν αναφέρθηκε σε κανένα απολύτως σχεδιασμό και προγραμματισμό και καμία απολύτως συγκεκριμένη δράση!

Ο κύριος Βασιλόπουλος μάλιστα με παρότρυνε να απευθυνθώ στην Περιφέρεια για να μάθω τα στοιχεία που ζήτησα, γιατί δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι καθαρισμοί ρεμάτων και ποταμών…

Δηλαδή δεν είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου Καλαμάτας να γνωρίζει την ετοιμότητα της πόλης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων;

Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει εάν έχουν γίνει από την Περιφέρεια οι απαραίτητες ενέργειες θωράκισης της πόλης μας;

Συνεχίζει ο κύριος δήμαρχος να ”νίπτει τα χείρας του” αγνοώντας με προκλητικό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα λόγω έλλειψης μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων και θεωρεί ότι οι αιρετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες λειτουργούν με “καθηκοντολόγιο”!

Μία τέτοια αντίληψη οδηγεί σε έλλειψη στρατηγικού αναπτυξιακού προγραμματισμού και οράματος, αφού ο κύριος δήμαρχος ομολογεί ότι λειτουργεί ως “υπάλληλος”!


Ο Σπύρος Χανδρινός είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ»