Συγκεκριμένα: Στον Πειραιά, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 6.00μμ, στο Πνευματικό Κέντρο τού Ι. Ν. Αγίας Τριάδος
– Στο Γύθειο, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 6.00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Επιμελητηρίου Λακωνίας
– Στην Σπάρτη, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 6.00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων τού ξενοδοχείου Sparta Inn
Σε κάθε εκδήλωση εκλεκτοί ομιλητές αναφέρονται διεξοδικά τόσο στο νέο καλαίσθητο πολυσέλιδο βιβλίο της Ελένης Τζικάκου «Παραδοσιακή Διατροφή στη Μάνη» (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» του Γ.Π. Δημακόγιαννη), όσο και στη διαχρονική σημασία τής μανιάτικης διατροφής και του ιδιαίτερου τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού:
Σαράντος Καργάκος (φιλόλογος, ιστορικός συγγραφέας), Νίκος Μπεζαντάκος (καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας), Χρίστος Γούδης (καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας), Μίλτος Καρούμπας (Executive chef, πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος), Ελένη Κούβαρη (Δρ. φιλολογίας), Μεταξία Παπαποστόλου (Δρ. φιλολογίας), Γεωργία Δημακόγιαννη – Πατσουράκου (φιλόλογος), Σταυρούλα Αποστολάκου (διαιτολόγος, διατροφολόγος), Λεωνίδας Μιχαλάκος (εικαστικός), Κόρα Καρβούνη (ηθοποιός), Μάρθα Λεκκάκου (δημοσιογράφος), Σπυριδούλα Σπανέα (δημοσιογράφος), κ.ά.
Προβολή τής εξαιρετικής ταινίας/ντοκιμαντέρ «Νόστιμον Ήμαρ» (DVD που συνοδεύει το βιβλίο), για την καθημερινή ζωή και παραδοσιακή διατροφή στη Μάνη, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Δρογκάρη.
Οι εκδηλώσεις για το βιβλίο «διανθίζονται» με απόδοση παραδοσιακών μανιάτικων χορών από την Ένωση Απανταχού Μανιατών (στην Αθήνα και τον Πειραιά, υπό τον χοροδιδάσκαλο Πέτρο Κάρλε).
Με το πέρας κάθε εκδηλώσεως προσφέρονται εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα με συνοδεία εξαιρετικού τοπικού οίνου!
Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν και συνδιοργανώνουν: Σύλλογος Γυθειατών Αττικής «Η ΚΡΑΝΑΗ», Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «ΧΕΙΛΩΝ ο Λακεδαιμόνιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης, Εκδοτικός οίκος «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ»…
Χορηγοί: Τσικάκης – Γιαννόπουλος Σύγγλινο (Σπάρτη), Θεοδωρακάκος Οινοποιία (Δαφνί Λακωνίας), Καραγιάννης αλυσίδα super market, Μανωλάκου Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο – Παστελοποιία (Γύθειο), Δ.Γεωργόπουλος – Π.Καραμπάτος Μανιάτικη Αρτοποιία (Αιγιές Γυθείου), Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας, Μουτζουρίδης – Πουρνάρα Κηροπλαστείο «Δωρίδα» (Αρχοντικό Γυθείου).
agronews.gr