Αλ. Χαρίτσης: «Καταθέτουμε μια πρόταση διακυβέρνησης με στήριξη του εισοδήματος, ρύθμιση των χρεών, δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και προστασία της κοινωνίας απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις»

«Επιμένουμε στην προγραμματική συζήτηση» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5, αναφερόμενος στην σημερινή θεματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την οικονομία. «Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την οικονομία, την ανάπτυξη, τις χρηματοδοτήσεις. Αλλά και για τα ζητήματα του εισοδήματος, της δημόσιας υγείας και την προστασία της κοινωνίας απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις».

«Η ΝΔ μας επαναφέρει σε ένα άδικο, στρεβλό, αντιαναπτυξιακό μοντέλο ανάπτυξης παρόμοιο με αυτό που μας οδήγησε στην χρεοκοπία 15 χρόνια πριν» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Με έκρηξη του δημόσιου και ιδιωτικού δανεισμού, μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και του real estate, με πλήρη καθίζηση της παραγωγής στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και έκρηξη ανισοτήτων και στην κατανομή του πλούτου και στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων».

«Η ελληνική οικονομία οδηγείται σε μια νέα μορφή καρτελοποίησης, με 4-5 επιχειρηματικούς ομίλους να λυμαίνονται τις βασικές αγορές στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες. Χωρίς ένα σοβαρό σχέδιο για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, ενώ βλέπουμε ότι το 96% των ελληνικών επιχειρήσεων αποκλείεται από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Και πρόσθεσε: «Την τελευταία τετραετία η ΝΔ αύξησε το δημόσιο χρέος στα 400 δισ. και το ιδιωτικό χρέος κατά περισσότερο από 40 δισ. Ουσιαστικά δανείστηκε, υπονομεύοντας την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, όχι για να στηρίξει  την κοινωνία  αλλά για την διαμόρφωση της εκλογικής της πελατείας».

«Στόχος μας είναι η αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Το 2022 οι 15 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χρηματιστήριο είχαν ρεκόρ κερδοφορίας. Την ίδια στιγμή ο ΟΑΣΑ δείχνει ότι ο πραγματικός μισθός στην χώρα μας μειώθηκαν κατά 7,5% το 2022. Αυτό το άνοιγμα της ψαλίδας πρέπει να κλείσει».

«Η κάλπη της 25ης Ιουνίου θα καθορίσει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Τι θα γίνει όταν το 2024 επιστρέψουμε σε δημοσιονομικούς περιορισμούς και τελειώσει η περίοδος των επιδομάτων αλλά παραμείνει η πληθωριστική κρίση ακριβώς επειδή τη πολιτική της ΝΔ την τροφοδοτεί;» διερωτήθηκε ο κ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Χρειάζεται  μια διαφορετική πολιτική, που θα εστιάζει στον πυρήνα του προβλήματος. Με στήριξη του εισοδήματος, ρύθμιση των χρεών, δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, και αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας».