Αλ. Χαρίτσης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι προοδευτική κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ή συγχωροχάρτι και λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη»

«Η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, θα είναι αποτέλεσμα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, της ρύθμισης του δημόσιου χρέους το 2018 και του αποθεματικού των 37 δισ. που διασφάλισε την σταθερή δημοσιονομική πορεία της χώρας» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» το βράδυ της Τετάρτης. Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι πώς θα την αξιοποιήσουμε για βιώσιμες και παραγωγικές επενδύσεις. Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι πρωτίστως παραγωγικό».

«Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι το 30% των επενδύσεων το 2022 αφορούν συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων, σε πολλές περιπτώσεις από ξένους ομίλους. Έχουμε αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Και ένα άλλο 30%  αφορά τοποθετήσεις κεφαλαίων σε Real Estate. Δεν βλέπουμε τις  παραγωγικές επενδύσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Ενώ στο Ταμείο Ανάκαμψης, το 90% των δανείων που έχουν ήδη συναφθεί, αφορούν πολύ μεγάλους και συχνά πολυεθνικούς ομίλους και όχι την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση». «Αν δεν στηριχθεί ο αγροτικός τομέας, η βιομηχανία και η μεταποίηση δεν μπορεί να έχει βιώσιμο μέλλον η ελληνική οικονομία» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Το βράδυ των εκλογών ο ελληνικός λαός θα δείξει τον δρόμο για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Οι δυνάμεις του προοδευτικού φάσματος θα  κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και τότε θα δούμε αν θα  δώσουν την δυνατότητα να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και οικονομικής  προοπτικής με όρους δικαιοσύνης. Ή αν θα δώσουν συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη και λευκή επιταγή για μια ακόμη τετραετία».