ΔΕΥΑΚ και καταλληλότητα πόσιμου νερού

Γράφει ο Βασίλης Κανάκης

Εδώ και μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παρουσιάζονται προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, που αφορούν έντονη θολότητα στο νερό.

Το έχω αναφέρει, μαζί με τον συνάδελφο Δημήτρη Φαββατά, πολλές φορές στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, στο οποίο είμαστε μέλη.

Η απάντηση είναι πάντα αόριστη και καταλήγει στην φράση “θα το δούμε”. Μέχρι τώρα ωστόσο δεν το είδαμε καθώς τα 9.500.000 ευρώ που διαθέτει η επιχείρηση φαίνεται πως δεν αρκούν για την επίλυση του προβλήματος. Οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί αγοράς κτιρίου ίσως αποτελούν σημαντικότερη προτεραιότητα για την επιχείρηση και την Δημοτική Αρχή.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για καταλληλότητα του νερού αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το “θολό” ποτήρι στην ανευθυνότητα και στην αδράνεια που επιδεικνύει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σαν μέλος του ΔΣ της επιχείρησης συνιστώ σε όλους τους δημότες να μην πιούν, προφανώς, από το θολό, με ιζήματα νερό όπως φυσικά δεν θα έπινε ο Διευθυντής, ο Πρόεδρος της επιχείρησης και κανείς σώφρων άνθρωπος.

Η σημερινή διοίκηση έχει αποτύχει στο έργο της καθώς η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης Φ800 βρίσκεται περίπου στο 12% της υλοποίησης ενώ η κατασκευή της δεξαμενής στον Άγιο Ιωάννη Καρβούνη και η αντικατάσταση της εξισωτικής δεξαμενής στο πήδημα, που έχει αστοχήσει από πέρυσι, βρίσκονται στο 0% υλοποίησης!

Μάλλον τα 1.710 ευρώ μεικτά που αμείβονται, σκανδαλωδώς, πρόεδρος και αντιπρόεδρος δεν είναι αρκετά προκειμένου να παραχθεί ένα στοιχειώδες έργο, ίσως θα έπρεπε να τους δώσει η επιχείρηση περισσότερα…


Ο Βασίλης Κανάκης είναι  Πολιτικός Μηχανικός MSc – Πτυχιούχος Φυσικής ΕΚΠΑ – Δημοτικός  Σύμβουλος Καλαμάτας με την παράταξη «Καλαμάτα Μετά».