Δράση στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Kαπνίσματος

Μέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση των επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία και στην προώθηση διακοπής του η σημερινή, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης του καπνού, αλλά και για τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος.

Η δράση περιελάμβανε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, και δωρεάν μετρήσεις σε πολίτες-καπνιστές με τη χρήση φορητού σπιρόμετρου, εκτίμηση αναπνοής, και μέτρηση μονοξειδίου του άνθρακα (CO) σε καπνιστές. Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση και για το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργεί στο Νοσομομείο Καλαμάτας.

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε από τις 09:30-13.00 μμ, συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, τις Τ.Ο.Μ.Υ 1,2,& 3 Καλαμάτας,  το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Τη σημασία για την υγεία, τα oφέλη για τον οργανισμό και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής επισήμανε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία, στηρίζοντας τη δράση, συγχαίροντας όσους φορείς συμμετείχαν, στην προώθηση του μηνύματος και στην ενημέρωση του κοινού.