Δύο… ξένοι στην ίδια πόλη! Μητσοτάκης-Σαμαράς στην Καλαμάτα!

Γράφει ο Παναγιώτης Στέφανος

Στην Καλαμάτα ήρθαν ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς, ανήμερα της 21ης Απριλίου, κάθισαν στον «πλάτανο» παρήγγειλαν μόνο… νερό ιδιωτικής εταιρείας (δεν εμπιστεύθηκαν το νερό της ΔΕΥΑΚ) και κατέστρωσαν το σχέδιο ομιλίας τους.

Δεν θα σταθώ στην Πρωθυπουργική γκάφα, όπου σε ανάρτησή του τόνισε πως οι Έλληνες «… τιμούν  την σημερινή επέτειο»….

Δεν θα σταθώ πως στις ομιλίες τους ΔΕΝ θυμήθηκαν πως βρίσκονται σε έναν ΑΓΡΟΤΙΚΟ Νομό και ΔΕΝ βρήκαν ούτε μιά… ατάκα για τα θέματα της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας….

Δεν θα σταθώ στα Πρωθυπουργικά ψέμματα πως δημιουργήθηκαν… 2500 νέες θέσεις εργασίας…. στη Μεσσηνία…

Δεν θα σταθώ στα ψέμματα για τον δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος και τόσα άλλα. Άλλωστε για όλα αυτά έβγαλε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας.

Ούτε θα σταθώ στο γεγονός πως συναντήθηκαν στην ίδια πόλη δυο Πρωθυπουργοί και μιλούσαν για όλα ΕΚΤΟΣ των θεμάτων Μεσσηνίας. Έλεγαν «Καλαμάτα και Μεσσηνία» και μιλούσαν για τον φραχτη στον Έβρο, την πανδημία, την εισαγόμενη ακρίβεια, την μείωση των φόρων κλπ, κλπ!

Αλήθεια πόσοι στη Μεσσηνία έχουν ακίνητα αξίας 800000€ (για κάθε παιδί από τον κάθε γονιό) να τα μεταβιβάσουν στα παιδιά τους για να τύχουν της παροχής του Μητσοτάκη και να μη πληρώσουν φόρο;

Ως ξένοι ήρθαν ως ξένοι έφυγαν. 

                                ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Θα σταθώ όμως στα μεγάλα ψέμματα Μητσοτάκη σχετικά με αυτό που είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. «Κόλλησε» και το… μαζί με την «χρυσή αυγή», ανήμερα της 21ης Απριλίου, στεναχωρόντας τους υπουργούς του, Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη.

Αφήστε πως λέγοντας ένας Μητσοτάκης, παρουσία Σαμαρά,  πως…  «έριξε την Κυβέρνηση….»  οι μη προσέχοντας την ομιλία … ταράχθηκαν και ηρέμησαν όταν άκουσαν τη συνέχεια!

Λοιπόν. Θα το ξαναπώ για να θυμηθούν όλοι την αλήθεια για το πως δραπέτευσαν (και όχι τους έριξαν), από την κυβέρνηση οι Σαμαράς-Βενιζέλος το 2015.

Το 2014, στο τέλος του Δεκέμβρη, έπρεπε να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να βγούμε από τα μνημόνια.

Η Ε.Ε δεν δέχθηκε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια λόγω αποτυχίας της Κυβέρνησης και ζητούσε πρόσθετα οικονομικά μέτρα. 

Βλέποντας οι Σαμαράς-Βενιζέλος πως την έχουν άσχημα και πως δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν, κατέφυγαν στο εξής διαβολικό τέχνασμα, προκειμένου να παραδώσουν την Κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα!

ΠΡΩΤΟΝ. Ζήτησαν και πήραν από τη Ευρωπαϊκή Ένωση ΠΑΡΑΤΑΣΗ για την αξιολόγηση.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Έφεραν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας νωρίτερα κατά δυο μήνες. Γνώριζαν, επειδή το είχε δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα πάμε σε βουλευτικές εκλογές επειδή ΔΕΝ θα ψήφιζε τον οποιοδήποτε πρότειναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για πρόεδρο. Έτσι «έκαψαν» τον Σταύρο Δήμα και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και εκλέχθηκε ο Μεσσήνιος Προκόπης  Παυλόπουλος. Δεν τον ψήφισε από τη ΝΔ, ΜΟΝΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

ΤΡΙΤΟΝ.  Πίστευαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ΔΕΝ θα κατάφερναν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση και θα… καταρρεύσουν. Γι’αυτό έλεγαν περί «Αριστερής Παρένθεσης». 

Ουσιαστικά το «τρίτο» μνημόνιο ήταν γνωστό στην τότε Κυβέρνηση, πως θα ερχόταν από τους Σόιμπλε και Δ.Ν.Τ.

Αυτό το μνημόνιο το οποίο χαρακτηρίζουν «αχρείαστο» και το χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Τσίπρας με προσωπικό και κομματικό κόστος, κατάφερε να κυβερνήσει και να ΒΓΑΛΕΙ τη χώρα από τα μνημόνια.

Όταν λοιπόν λέει ο Μητσοτάκης πως αν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα είχαμε βγεί από τα μνημόνια είναι ΨΕΜΜΑ. Δεν είναι… ξεχασιάρης ούτε κουτός. Ούτε καν λόγω της παρουσίας του στη Μεσσηνία δικαιολογούσε την «απόδραση» της τότε Κυβέρνησης.

Απλά λέει (και σ’αυτό) ΨΕΜΜΑΤΑ!

Ο Παναγιώτης Στέφανος είναι Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ.