Συμπαραστέκεται στον αγώνα κατά της ρίψης των Χημικών στη Μεσόγειο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας
H Πρωτοβουλία πολιτών και φορέων Καλαμάτας κατά της “Εξουδετέρωσης” των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή Ευάγγελο Γιδαράκο, την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ.. στο χώρο του πατινάζ του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Ο Ευάγγελος Γιδαράκος είναι αν. καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων από το 2002.
Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία πολιτών και φορέων Καλαμάτας κατά της “Εξουδετέρωσης” των Χημικών Όπλων της Συρίας Καλεί τους πολίτες και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να παραβρεθούν και να λάβουν μέρος στη συζήτηση.
Επίσης, Μέλη της συντονιστικής επιτροπής επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο και τον ενημέρωσαν για το περιεχόμενο και τις δράσεις της Πρωτοβουλίας. Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι συνυπογράφει το ψήφισμα και συμπαραστέκεται στον αγώνα κατά της ρίψης των Χημικών στη Μεσόγειο.
Βιογραφικό Ευάγγελου Γιδαράκου
Ο Ευάγγελος Λ. Γιδαράκος είναι αν. καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων από το 2002. Απέκτησε το δίπλωμα του φυσικού περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου το 1977 και το διδακτορικό του το 1980 από το ίδιο ίδρυμα. Την πενταετία 1980-1985 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος προγραμμάτων στο Ερευνητικό Κέντρο GKSS-Forschungszentrum Geesthacht της Γερμανίας, ενώ το χρονικό διάστημα 1985-2001 διετέλεσε Director και Vise – President του Ινστιτούτου Battelle της Γερμανίας, επιβλέποντας τη διεξαγωγή πολλών ερευνητικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων. Τα ερευνητικά του πεδία επικεντρώνονται στη διαχείριση και επεξεργασία επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων, τη βιώσιμη διαχείριση αστικών απορριμμάτων, καθώς επίσης και την εξυγίανση ρυπασμένων εδαφών και υπογείων υδάτων με εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Έχει αναλάβει την εκπόνηση πολλών εθνικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων, έχει συνεργαστεί με πολλά ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα του εξωτερικού (π.χ. Max-Planck, Fraueunhofer, MIT κ.ά. και έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα Πολυτεχνεία Hamburg, Dresden και Cottbus. Ο Ε. Γιδαράκος είναι μέλος διεθνών οργανισμών και ομάδων εργασίας, καθώς και αποδέκτης τιμητικών διακρίσεων. Επίσης, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 35 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες σε τουλάχιστον 85 διεθνή επιστημονικά συνέδρια.