Εκδήλωση της Τ.Ο. Μεσσηνίας του ΚΚΕ με θέμα: “Στη μάχη για το μέλλον των παιδιών μας, αγώνας με ισχυρό ΚΚΕ”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η εκδήλωση της Τ.Ο. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Παναγιώτη Κατηφέ, υποψήφιο βουλευτή με το ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά και πρόεδρο της Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Στη μάχη για το μέλλον των παιδιών μας, αγώνας με ισχυρό ΚΚΕ».

Στην τοποθέτησή του ο ομιλητής ανέδειξε την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας τόσο του γονεϊκού, όσο και του εκπαιδευτικού και μαθητικού κινήματος, για ένα ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο που θα παρέχει ασφαλείς, σύγχρονες υποδομές, θα είναι άρτια εξοπλισμένο σε εποπτικά μέσα και εργαστηριακές εγκαταστάσεις και φυσικά στελεχωμένο με το επαρκές μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ένα σχολείο που το περιεχόμενό του θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, ένα σχολείο που θα διαπαιδαγωγεί ουσιαστικά.

Σε αυτή τη μάχη, τόνισε, οι κομμουνιστές ήταν και θα είναι μπροστά, στηρίζοντας έμπρακτα ένα τέτοιο προσανατολισμό στην πάλη, όπως εκφράζεται και στη δράση της ΑΣΓΜΕ σήμερα. Κόντρα στη χρόνια υποχρηματοδότηση που οδηγεί σε επικίνδυνα σχολεία και χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, κόντρα στη λογική του νέου σχολείου της αγοράς που προωθούν δεκαετίες τώρα όλες κυβερνήσεις, με το σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα των προγραμμάτων σπουδών και τη στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, αλλά και ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση αυτά των πιο φτωχών περιοχών. Να μην επιτραπεί, όπως ειπώθηκε, η μόρφωση να γίνει ατομική υπόθεση, αλλά να αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει καθολικά και ισότιμα.

Καταλήγοντας, ο Π. Κατηφές κάλεσε τους γονείς να σταθούν απέναντι στη λογική που δεν θέλει να αναπτύσσονται αγώνες διεκδίκησης, εγκλωβίζοντας στο δρόμο της παθητικής συνδιαλλαγής σε κλειστά δημαρχικά και βουλευτικά γραφεία, αλλά και απέναντι στην καλλιέργεια στάσης αναμονής από την όποια κυβερνητική εναλλαγή. Για ένα γονεϊκό κίνημα αντάξιο των απαιτήσεων, με σωστό προσανατολισμό και οργάνωση, βασική προϋπόθεση είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, τόσο στο κίνημα όσο και στις κεντρικές εκλογές. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν γυρνάει μπούμερανγκ, αλλά κατατίθεται από την επόμενη κιόλας μέρα, στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού!