Ευρ. Στυλιανίδης: Στις 10 Ιανουαρίου μονομαχούν η νεοφιλελεύθερη αριστοκρατία και η λαϊκή κεντροδεξιά

stulianidisΣαφείς διαχωριστικές γραμμές διακρίνει ανάμεσα στους υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος επισημαίνει ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 1οης Ιανουαρίου καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη οικονομική και πολιτική αριστοκρατία και την λαϊκή – πατριωτική κεντροδεξιά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ«Πρακτορείο 104,9» είπε ότι οι διαφορές ανάμεσα στις πολιτικές που εκφράζουν οι δύο υποψήφιοι είναι σαφείς και για το λόγο αυτό οι νεοδημοκράτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν ποια παράταξη θα επιλέξουν να αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια κυβέρνηση – που όπως είπε – έχει να επιδείξει «διπροσωπία και αναποτελεσματικότητα».

«Από τη μια υπάρχει ένας ορθολογισμός ο οποίος ικανοποιεί ενδεχομένως τις στατιστικές επιδόσεις της οικονομίας των ελίτ και από την άλλη υπάρχει ένας λαϊκός καπιταλισμός, δηλαδή μια έμφαση κυρίως στο πως θα δώσουμε στην κοινωνία με τη μορφή ίσων ευκαιριών και όχι ευνοιοκρατίας ή οικογενειοκρατίας», είπε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε: «μιλώντας για μικρότερο κράτος μιλούν για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για τυφλές απολύσεις, μιλούν για απόλυτες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει η συνταγή του κοινωνικού φιλελευθερισμού που μιλάει για στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις για κινητικότητα και αξιολόγηση, σέβεται όμως τον άνθρωπο και την κοινωνία».

Όπως σημείωσε από τη μια πλευρά υπάρχει η «σχολή Σικάγου», με απολύσεις, επιτυχείς οικονομικούς αριθμούς με στατιστικές, η λεγόμενη «εικονική οικονομία» και από την άλλη «η πραγματική οικονομία που λαμβάνει υπόψη τον οικογενειακό προγραμματισμό των ανθρώπων, τις στοχεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο κ. Στυλιανίδης κατηγόρησε επίσης, όσους επικρίνουν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι την πενταετία 2004 – 2009 η Ελλάδα είχε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και ότι τότε έγιναν οι πρώτες μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, «κόντρα σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

«Όσο πολιτική σοβαρή και αν είναι η υποψηφιότητα του Κυριάκου τον οποίο τον σέβομαι, αλλά όταν απευθυνθεί στην κοινωνία δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει πάνω από ένα ποσοστό. Μπορεί να ικανοποιήσει τον ορθολογισμό των οικονομικών ελίτ, αλλά δεν μπορεί να συγκινήσει, να συνεπάρει τη μεγάλη λαϊκή μάζα», είπε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι παρά τις ιδεολογικές διαφορές η ενότητα της παράταξης δεν θα κινδυνεύσει μετά τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου.

matrix24.gr