Η δημοτική αρχή οδηγεί τα χωριά του Ταϋγέτου σε αφανισμό

Γράφει ο Σπύρος Χανδρινός

Για ακόμη μία φορά η πραγματικότητα απέδειξε τον εμπαιγμό της δημοτικής αρχής απέναντι στους πολίτες. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε «τελευταία και καταϊδρωμένη» η ΟΧΕ Ταϋγέτου!

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων που αφορά έργα που θα προταθούν για την ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης!

Προεκλογικά, η δημοτική αρχή με την συνεπικουρία της Διεύθυνσης… Προγραμματισμού είχε υποσχεθεί στους κατοίκους των χωριών του Ταΰγετου του δήμου Καλαμάτας 20.000.000 ευρώ!

Στην συνέχεια «μείωσε» τις υποσχέσεις και αναφερόταν σε 10.000.000 ευρώ!

Τελικά, η πρόσκληση αφορά προτάσεις έργων για 5.500.000 ευρώ περίπου, αφού έχει συνολική χρηματοδότηση και για τους δυο δήμους, Καλαμάτας και Σπάρτης, μόλις 11.000.000 ευρώ!

Η εγκατάλειψη των χωριών του Ταϋγέτου συνεχίζεται αφού είναι αμέσως αντιληπτό ότι, με αυτούς τους λιγοστούς πόρους και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η δημοτικής αρχής στην διαχείριση έργων, δεν μπορεί να υπάρξουν στρατηγικές παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας των συγκεκριμένων περιοχών!

Για ακόμα μία φορά, η δημοτική αρχή του κυρίου Βασιλόπουλου έταξε στους πολίτες «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»!

Σημαντικές είναι βεβαίως και οι ευθύνες εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων που συμμετείχαν στις δημόσιες διαβουλεύσεις και είχαν την υποχρέωση να ενημερώσουν τους πολίτες με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και εντιμότητα και όχι να συνηγορούν σε ανύπαρκτες εξαγγελίες των πολιτικών τους προϊσταμένων!


Ο Σπύρος Χανδρινός είναι μέλος της επιτροπής παρακολούθησης της ΟΧΕ Ταϋγέτου.