Η επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης, ως κορύφωση του αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση.

Γράφει ο Γεώργιος Φαράντος

Η φετινή επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς, καταδεικνύει τη σημασία των αγώνων των Ελλήνων και αποτελεί την επέτειο ενός γεγονότος που απετέλεσε την κορύφωση του αγώνα τους για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση..

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ξεκινώντας από το Λιμποβίσι, το σύμβολο των αξιών που σφυρηλάτησαν την Ελληνική επανάσταση και απετέλεσε ένα μνημείο των ηρωϊκών τούτων γεγονότων που απήλλαξαν τους Έλληνες από τη σκλαβιά και την καταπίεση, υπήρξε ο πρωταγωνιστής του μοναδικού αυτού ηρωϊκού γεγονότος.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, απετέλεσε την κορυφαία στγμή του αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση.

Η γενναιότητα και η παληκαριά των Ελλήνων πολεμιστών, καθοδηγούμενες από την ευφυία και το στρατηγικό μυαλό του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έδωσαν το στρατηγικό πλεονέκτημα στους Έλληνες οι οποίοι μάχονταν για την Ελευθερία της πατρίδος εναντίον μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης της εποχής.

Η Άλωση απετέλεσε το εφαλτήριο για την νίκη των Ελλήνων και υπήρξε το έναυσμα για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης, που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και για την αρχή του τέλους της εποχής των Αυτοκρατοριών.

Οι επαναστάσεις προκαλούνται από τον ξεσηκωμό και την αντίσταση των καταπιεζομένων εναντίον των καταπιεστών τους.

Στην Ελληνική Επανάσταση, η μακραίωνη σκλαβιά του λαού μας, η καταπίεση που υφίσταντο οι Έλληνες, οδήγησε στο συνειδητό αγώνα τους προκειμένου να αποκτήσουν την Ελευθερία τους και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Τιμούμε την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης, ως τον αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση.

Ως έκφραση της βούλησης ενός λαού που έζησε και δημιούργησε επί χιλιετίες στην περιοχή του, επιδιώκοντας και σήμερα να συμβιώσει με τους υπόλοιπους λαούς στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού και της τήρησης των διεθνών συνθηκών και δικαιωμάτων.

Χωρίς να απειλείται η εθνική κυριαρχία του και χωρίς η ισχύς του Συντάγματος του να αμφισβητείται από κανέναν.


Ο Γεώργιος Φαράντος είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Μέλος της Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος.