Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα και η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις στο Γύθειο

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 12-13 Ιουνίου 2024 ήλθαν σε προσκύνηση των ευσεβών πιστών στο Γύθειο το παλαιότερο αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και η τιμία κάρα του Οσίου Θεοδώρου του ασκήσαντος στα Κύθηρα τον 10ο αιώνα. Τα ιερά αυτά σεβάσματα κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ τα υπεδέχθη και προσεκύνησε μετ’ ευλαβείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Τελέστηκαν Εσπερινός, Παράκληση, Ιερά Αγρυπνία και δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Με την ευκαιρία αυτή τελέστηκε και Αγιασμός επί τη ανακαινίσει του Αστυνομικού Καταστήματος Γυθείου, το οποίο τυγχάνει ιδιοκτησία του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Κυθήρων. Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολις Μάνης δώρισε στο Αστυνομικό Τμήμα ένα ολοκληρωμένο Σύστημα CCTV με 8 κάμερες ασφαλείας.

Τέλος, στους τάφους των αειμνήστων Αρχιερέων προκατόχων Προκοπίου (Καλιοντζή) και Σωτηρίου (Κίτσου) ως και επί του τάφου του αειμνήστου πρ. Κεφαλληνίας Προκοπίου (Μενούτη) τελέσθηκαν Ιερά Τρισάγια.

Την Ιερά Εικόνα και την Τιμία Κάρα συνόδευσαν ο Δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων κ. Ευστρ. Χαρλακάκης και ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων κ. Ευάγγελος Βενάρδος.