Τα ηλειακά προϊόντα ελαιολάδου «πρωταγωνιστές» σε επιστημονικές δράσεις
Σε επιστημονική ημερίδα που αφορά την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο και σε πολλές ακόμα παράλληλες και σημαντικές δράσεις που έγιναν στο Αγρίνιο συμμετείχε με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο, το Επιμελητήριο Ηλείας, και αρκετές εμπλεκόμενες με το προϊόν επιχειρήσεις του Νομού μας.
Ειδικότερα αναπτύχθηκε το θέμα ποιότητα, υγεία, διατροφή, πολιτισμός και γαστρονομία, με ενημερωτικές διαλέξεις στις οποίες έλαβαν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι οργανώσεων που συνδέονται με την αγορά προϊόντων ελαιολάδου.
Μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες τις οποίες είχε προγραμματίσει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων διοργανώθηκαν:
Έκθεση τυποποιημένων ελαιοκομικών προϊόντων (ελαιόλαδα, βρώσιμες ελιές, κ.λπ.), οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδων, ζωντανή επίδειξη συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής με λάδι σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα από εγκεκριμένους σεφ, κ.α.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή από πλευράς Ηλείας περιελάμβανε τις εξής επιχειρήσεις:
«Ελαιοποιείν» – Παναγιώτη Γιαννικόπουλου (Πύργος)
ΗΛΕΙΑΚΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ – Βασίλης Τσαούσης (Επιτάλιο)
«Mandarakis»- Κώστας Μανδαράκης (Πύργος)
«Τάγαρης»- Σπυρίδων και Αγγελική Τάγαρη (Ν. Φιγαλεία)
«ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»- Χριστίνα Μερκούρη – Φράγκου (Πύργος)
«ΟΛΥΜΠΙΑ»- Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας (Πύργος)
«ΚΩΖΑΤ»- Βιομηχανία Τροφίμων (Τραγανό)
«ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ» – Σοφία Βλάχου (Ροδινά Ζαχάρως)
«776 deluxe foods a.e»- (Πύργος)
Στο πλαίσιο των δράσεων και των εκδηλώσεων οι εκπρόσωποι των ανωτέρω Επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις επαφές τους και με επαγγελματίες από άλλους Νομούς και εκπροσώπους αγορών με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση και την τοποθέτηση του επώνυμου και τυποποιημένου ελαιολάδου σε χώρους και σημεία που ακόμα δεν έχει την ανάλογη θέση ώστε να προσελκύσει νέο αγοραστικό δυναμικό.