Χρονάς: Καταδικαστέα η νέα επίθεση σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

xronasΗ άσκηση κάθε επαγγέλματος, πολύ περισσότερο στον τομέα της υγείας, πρέπει να ασκείται με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας και όχι σε συνθήκες φόβου

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα υγείας της Π.Ε Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς με δήλωσή του καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρονά:

«Μία νέα επίθεση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Απριλίου, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζoμένων και ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών.

Συμβάν, που δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο και δεν συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και που έρχεται να αναδείξει μεταξύ άλλων τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας με την απουσία φύλαξής τους καθ’ όλο το 24ωρο.

Καταδικάζω απερίφραστα, τόσο ως γιατρός, όσο και ως Περιφερειακός Σύμβουλος, την επίθεση που δέχθηκαν οι γιατροί (οι οποίοι είναι απλήρωτοι πέντε μήνες για τις εφημερίες) και το νοσηλευτικό προσωπικό των εξωτερικών ιατρείων (το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και δουλεύει συνεχώς υπερωρίες) και δηλώνω αλληλέγγυος στα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για συνεχή φύλαξη των χώρων του και για κάλυψη των αναγκών του σε έμψυχο δυναμικό.

Μάλιστα θα επιδιώξω να ασκηθεί παντός είδους πίεση προς κάθε κατεύθυνση ώστε άμεσα να δοθεί λύση στο θέμα της συνεχούς παρουσίας προσωπικού φύλαξης στο χώρο του Νοσοκομείου και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων όσον αφορά την αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Θα ζητήσω να υπάρξει και μία συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα και να κινηθούμε οργανωμένα και από κοινού στην επίλυσή τους.

Θεωρώ λοιπόν πρώτιστο μέλημα σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία οι εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, να ασκούν το λειτούργημά τους σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας και όχι υπό το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας.»